Het wordt ieder jaar mooier, beter, smaakvoller en gevarieerder. Als we kijken naar de eerste editie van culinair aan de kade 2009. Begon met live cooking en een muziektrio, 4 deelnemende bedrijven en zo’n 220 bezoekers.

Het was een ieder voor zich gebeuren, de restaurants probeerden allemaal zoveel mogelijk gerechten te verkopen en de gerechten waren totaal niet op elkaar afgestemd. Iedereen deed zijn best, het was gezellig en om 22.00 uur was de avond voorbij.

Anno 2018 zijn er 5 restaurants op de Oosterhavenkade. Er is afgesproken wat er gekookt wordt, er zit een duidelijke lijn in qua menu. De wijnen zijn ook serieus beoordeeld, de organisatie staat. Er staan restaurants op de kade als tevens op het ponton (super mooi om te zien). De kade staat weer vol met banken en tafels, zitjes en uiteraard parasols, wat er ook gebeurt: Culinair aan de kade gaat altijd door!

Tja, dan vraag je af hoe het werkt; Bezoekers kunnen vooraf een knipkaart kopen daarmee kunnen zij bij de keukens hun gerecht ophalen. Op de kaart staan de 5 restaurants afgebeeld maar er zijn 6 gerechten, je kan zo’n heerlijk avondje natuurlijk niet afsluiten zonder dessert. Het dessert kun je bij elk restaurant op de kade halen. En bij zo’n smaakvolle avond hoort natuurlijk ook sfeervolle muziek van het Wervershoofs Volksorkest.

Culinair aan de kade is a.s. vrijdag en staat garant voor een gezellige avond met aparte smaakcombinaties voor een schappelijke prijs. Voor informatie kunt u terecht bij de deelnemende bedrijven en 0227-548017. Kaarten, goed voor 6 gerechten incl. dessert, zijn in de voorverkoop voor € 30,50 te verkrijgen bij genoemde restaurants.