Op vrijdag 31 augustus, de allerlaatste dag van het speelseizoen 2017/2018, is door Bart Andreas en Rita Okhuijsen om het clubkampioenschap gespeeld. Ze speelden de ‘best of seven’ dat betekende dat wie het eerst vier partijen gewonnen had, clubkampioen werd.

De eerste partij was even wennen, want één tegen één spelen is niet eenvoudig.Je moet je eigen keuzes maken, je kunt alleen met jezelf overleggen… Deze partij werd gewonnen met 13-5 door Rita. De volgende 2 partijen gingen gelijk op, maar gingen met 13-11 en 13-9 naar Rita. De vierde partij werd gewonnen door Bart, door een paar mooie ‘schietballen’ en het verplaatsen van de but kon hij de winst met 13-9 naar zich toetrekken. Zo werd de stand 3-1 voor Rita. De vierde partij ging weer gelijk op, toen werd het spannend wie deze partij ging winnen… plaatsen en schieten, maar door een beetje pech voor Bart werd de eindstand 13-7 voor Rita. Daarmee werd zij clubkampioen van de Westrandboulers, kreeg de bijbehorende trofee en een mooie bos bloemen.

Bart werd gehuldigd als een heel goede tweede. Joop Visser was al eerder derde geworden. Hij won het aanmoedigingstoernooi en won daarmee de ‘runnerup trofee’. De bloemen werden uitgereikt door Simon en de foto werd gemaakt door Sjaak. Voor alle deelnemers van de competitie was er een mooie zonnebloem om mee naar huis te nemen.

Denk je dat het ook wat voor je is om jeu de boules te gaan spelen, kom dan eens kijken en gooi een balletje mee. We spelen het hele jaar, per één september begint het nieuwe seizoen. Op dinsdag- en vrijdagmiddag spelen wij Vanaf 13.00 uur op ons terrein aan de Theo Koomenlaan.