Tijdens de Gemeenschapsveiling in maart j.l. werd door de buren van de Liederik de koop aangeboden om te Burengolfen op de Liederik, je weet wel bij de Zak van Hauwert. Daardoor konden we ook na afloop lekker doorzakken.

Zes stellen konden bieden op deze avontuurlijke koop en voor stevige opbodgelden kwamen zij welgemoed op de zondag na Wervershover kermis op de Liederik aan. Eerst koffie met gebak en daarna werden de groepen als een soort Expeditie Robinson geformeerd, om te Burengolfen door de landerijen. Het parcour ging door broccolibanen, piepersvelden, achtertuinen, diepe sloten zoals de wilde rivier de Kromme Leek, rozebottelstruiken, moerassen en langs betonpaden. Onderweg werden de nodige vitamines ontdekt om het spel goed vol te houden. Na afloop natuurlijk aan de borrel met daarna een uitgebreide barbecue.

Er werden prijzen uitgereikt die niet mis waren: Een compleet weekmenu met groenteproducten van onze gastheren met recepten van hun vrouwen. Deze prijzen gingen naar de deelnemers met speciale prestaties, zoals achteruitgolf,via waterlelies over sloot lopen,handstand door de Kromme Leek klauteren,met de bal een driebander scoren tussen de piepers,in zeven sloten tegelijk lopen en een slaapkamerraam dicht mikken met de golfbal. Het was een zeer geslaagde middag en avond en de twaalf deelnemers willen hierbij de Buren van de Liederik bedanken voor hun creativiteit, gastvrijheid en gezelligheid. Het was zeer geslaagd!