De kermis van Wervershoof zal dit jaar al op zaterdagavond vanaf 19.00 uur draaien. Hiervoor heeft stichting Behoud Nederlandse Kermissen in voorgaande jaren al eens eerder een verzoek gedaan. Reden is dat kermisexploitanten ook te maken hebben met steeds hogere onkosten zoals milieukosten, reclame, staangeld en energiekosten. Daarnaast is het voor vele jongeren onder de 18 jaar altijd weer een domper als een van de laatste weekenden van je vakantie de kermis gesloten is terwijl alle attracties al zijn opgebouwd.

“Notabene op de zaterdagavond, dé stapavond van de Wervershoofse kermis voor jongeren, is het nog stil op de kermis zelf. Als kermisliefhebber doet het pijn aan je ogen”, vertelt Marcel Deen.

“Omliggende dorpen zoals Bovenkarspel, Nibbixwoud, Westwoud en vele andere hebben de zaterdag er al jaren bij betrokken. Om niet weer van een koude kermis thuis te komen, vroegen we aan Hart voor Medemblik om dit proces voor dit jaar te bewaken binnen de gemeente. En dat pakte goed uit.”

Op dinsdag 25 juli kwam het verlossende antwoord uit het gemeentehuis: er is akkoord gegeven om de zaterdagavond, 19 augustus, om 19.00 uur de attracties te openen. Natuurlijk moet nog blijken of het ook in Wervershoof succesvol zal zijn en wordt er na het kermisseizoen geëvalueerd.

Vorig artikelSnuffelen op de Bonifacius boekenmarkt
Volgend artikelJelle gaat voor goud