WERVERSHOOF – De rotonde van de Simon Koopmanstraat is volgens omwonenden een gevaarlijke rotonde, en ze zijn er ook wel klaar mee dat er verkeerssituaties ontstaan door verkeer dat zich niet houdt aan de verkeersregels waardoor er met enige regelmaat een aanrijding plaatsvind.

Bij 1 van deze aanrijdingen belandde een auto die betrokken was bij de aanrijding in de tuin van 1 van de omwonenden die dan ook niet blij is: “Het is nu al voor de tweede keer door een aanrijding op de rotonde dat een auto in onze tuin beland. Wij zijn het zat en de situatie moet veranderd worden,”  zegt de bewoner van het bewuste huis.

Maar niet alleen de auto’s die in de tuin terecht komen, ook de scheldpartijen van fietsers die de bewoners van de woningen over zich heen krijgen is niet mals, ze worden voor alles uitgescholden als ze met de auto het pad willen oprijden. De omwonenden van de rotonde willen dan nu ook dat de gemeente Medemblik snelheidsremmende maatregelen gaat nemen om zo het verkeer te dwingen rustig aan over de rotonde te rijden.

De Simon Koopmanstraat in Wervershoof is een notoire weg voor snelheidsovertreders, en staat in de top van de wegen in de gemeente Medemblik waar het meest te snel wordt gereden.

Bron: Medemblik Actueel