Donderdag 12 september stond De Schoof in het teken van het afscheid van het oude bestuur van De Schoof.

Op 1 juli is het nieuwe bestuur van De Schoof gestart met haar werkzaamheden. Om het oude bestuur te bedanken voor hun trouwe dienst aan de stichting, werd op 12 september een afscheidsbijeenkomst georganiseerd.

Tal van belangstellenden waren afgereisd naar De Schoof om afscheid te kunnen nemen van het oude bestuur bestaande uit Henry van Ophem, Berry Moen, Peter Schouten, Tonia Boon, Briggitte Poland en Nico de Graaf.

Tijdens het officiële gedeelte stond Hans Kröger, directeur bestuurder van woningstichting Het Grootslag, stil bij de intensieve samenwerking met het bestuur, wat uiteindelijk heeft geleid tot een fantastisch nieuw gebouw waar de samenleving van Wervershoof trots op mag zijn.

Joset Fit, wethouder van de gemeente Medemblik stond ook uitvoerig stil bij dit afscheid en is van mening dat de samenleving in Wervershoof niet meer buiten De Schoof om kan. Dagelijks worden diverse activiteiten gehouden en is dus een belangrijk contactcentrum voor de inwoners. Met deze woorden overhandigde Joset een boeket bloemen namens de gemeente Medemblik aan de oud bestuursleden. Henry van Ophem bedankte iedereen voor de prettige samenwerking en in het bijzonder zijn bestuursleden en overhandigde aan ieder bestuurslid een cadeau uit de wereldwinkel. Na een dankwoord van de nieuwe voorzitter van De Schoof Micheal Laan, waarin hij het oude bestuur prees voor de betrokkenheid en inzet van de afgelopen jaren, overhandigde Henry symbolisch de sleutel van De Schoof aan de nieuwe voorzitter. Na afloop was er een gezellig samen zijn onder het genot van een drankje en hapje. Op 8 oktober zal het nieuwe bestuur in de Schoof zichzelf voorstellen en haar missie en visie presenteren.