Op vrijdag 1 april as. neemt Koos Blauw afscheid als beheerder van De Schoof. Gedurende 16 jaar was Koos het gezicht van “de zaak”. Vele Wervershovers en Onderdijkers kennen hem.

Als voormalig beheerder van wijkcentrum en jeugdhonk in Alkmaar en Oud-Overdie kende hij het klappen van de zweep: zorgen dat clubs en verenigingen hun “ding” konden doen, nieuwe activiteiten en evenementen bedenken en opzetten, maar zeker ook oog hebben voor de gasten en de vele vrijwilligers zonder wie De Schoof nooit zo operationeel kon zijn. Een luisterend oor ook voor velen.
In al die jaren heeft Koos, naar eigen zeggen, het geluk gehad met heel fijne collega’s te hebben mogen werken: Rebecca de Jong, Frans Hoogland (zijn tweede vader!), Michiel Vlaar en Linda van Velzen.

Met nadruk wilde Koos nog Shawn Pritchard noemen: zijn maatje, toevlucht, alleskunner in de Schoof. Zijn plotselinge overlijden was een zwarte bladzijde in zijn Schoofloopbaan.
Met heel veel plezier kijkt Koos terug op De Schoof: een mooi functioneel gebouw dat na de coronatijd weer volop bruist en het werken plezierig maakt. Maar bovenal het werken en de contacten met de Wervershoofse bevolking: gemoedelijk met een groot gemeenschapsgevoel gekoppeld aan een “zet-je-schouder-eronder-mentaliteit” ,waardoor veel mogelijk was.

Dankbaar voor de vele ontmoetingen met fijne mensen en met een rijk gevuld hart neemt Koos afscheid. Hij kan zich nu voor de volle 100% uitleven in zijn andere hobby’s: familie, wandelen, muziek (drummen) en programmeur van theaterkerk Wadway.
Het is hem van harte gegund.

Vorig artikelHet zal mij benieuwen | column door Johan Keeman
Volgend artikelMariska start in april met ‘het Boetje’