Omdat het vorige week donderdag zo heet was en het MFA in Zwaagdijk geen airco heeft, vond de organisatie van de Zomersoos het onverantwoord om deze middag door te laten gaan. Daarom is het optreden van Wil Luiken niet doorgegaan en wordt er gezocht naar een andere datum. Zo gauw die bekend is geven we dit aan u door.

Morgen, donderdag 1 augustus is de schuitentocht vanuit Onderdijk. Opstap is Van Velzenstraat 24. We varen over de Grote Vliet richting Medemblik, met natuurlijk een gezellige opsteek. Eventuele info nog te verkrijgen bij Els Koomen-Laan (0228-583149)

Volgende week, donderdag 8 augustus, de schuitentocht vanuit Wervershoof. Het vertrek is 15.00 uur vanaf de boteninlaat bij de Westrand. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is gaan we gezellig eten bij Herman Tiben in de Tritonbar in Medemblik. Wilt u nog iets weten, info bij Peter Steltenpool (0228-583125)
Plezierige vaart allemaal.

Fietsen Wervershoof
De rit van 19 juli bracht ons via de Tolweg naar Hoogkarspel. Om alle drukte te vermijden reden we meteen rechts de nieuwbouw in, waar we via diverse bruggetjes bij de spoorwegovergang kwamen. Vandaar naar De Hout en Torenweg met als doel: Wijdenes, bij De Egelantier, een mooi schaduwrijk plekje om op te steken. Over de Wijmers bereikten we de Zuiderdijk, een heerlijke ritje met de wind in de rug. Door de Ooster- en Westerbuurt van Venhuizen kwamen we weer op De Hout. Terug in Hoogkarspel reden we via het station en de bloemen- en kruidenbuurt naar de Kerspelweg richting Wervershoof.
Het was een prachtige rit met onderweg overweldigend bloeiende tuinen.

Fietsen 2 augustus
We starten als steeds bij de Werenfridusschool om 13.30 uur. Ons doel is: even kijken in Bessie in Lutjebroek, waar een portretschilderijententoonstelling is, aan de hand van oude foto’s. In de aankondiging in de krant ontdekte ik mijn oom Piet, maar met de naam van ene Jaap erbij. Dat gaan we even rechtzetten natuurlijk. We trekken verder rondom het Sint Nic. en komen uiteindelijk in Broekerhaven onder de snelweg door. Waar we opsteken is nog niet duidelijk (was nog veel te heet voor de proeftrit). Omdat we vorig jaar niet over de splinternieuwe fietsbrug over de N 307 mochten, gaan we het nog eens proberen.

Kermiskaarten

Graag willen wij ook nog onder uw aandacht brengen, dat er kermisdinsdagmiddag gekaart kan worden in het restaurant van St. Jozef. Aanvang is 14.00 uur. Kosten 2,50 euro, dit is inclusief een kop koffie/thee met iets lekkers en een hapje.