Jaarlijks organiseert de stichting Gemeenschapsveiling Onderdijk de veiling ten behoeve van alle verenigingen en stichtingen van Onderdijk.

De veilingitems bestaan uit ingebrachte goederen en evenementen door inwoners en ondernemingen van Onderdijk. Aanstaande vrijdag is de veiling 2019 in dorpshuis De Onderdijk, en wel met een 65 jarig jubileum. Na het succes van de gemeenschapsveiling in Wervershoof is de beurt komend weekend aan het dorp Onderdijk.

De avond begint om 19:00 uur met een veiling voor kinderen. Dit jaar kan er bijvoorbeeld geboden worden op leuk speelgoed, een overnachting in Dorpshuis Onderdijk, Pupil van de week of clinic door de hooftrainer bij Strandvogels, entreekaarten voor (indoor)speeltuinen en sieraden aangeboden door de juwelier Schouten. Er zijn totaal 67 kavels voor de kinderveiling. De opbrengst wordt verdeeld aan verenigingen en stichtingen voor kinderen.
Om 20:00 uur start de reguliere veiling. Naast veel interessante spullen worden er dit jaar ook weer opvallende activiteiten aangeboden. Een natuurwandeling in het Nesbos om samen met een gids op zoek te gaan naar eetbare planten, struiken en bomen. Maar ook een geheel verzorgde Keezavond, kaartavond, zweefvliegen, vaartochten, barbecue middagen, en een uitje met overnachting naar hét volksfeest “Ouwe Sunderklaas” op Texel.

Dit jaar viert de veiling haar 65 jarig jubileum. Zoals iedere organisatie in ontwikkeling blijft, is dit ook het geval bij de Gemeenschapsveiling. Iedereen krijgt vanaf dit jaar bij aankomst van de veiling een koopnummer in de vorm van een bordje om het bieden en de administratieve afhandeling voor de organisatie van vrijwilligers eenvoudiger te maken. Iedereen biedt op nummer maar koopt op naam.
Wat zeker niet verandert is de gezelligheid, de leuke koopjes, de goede sfeer met betrokken inwoners en een enthousiast veilingbestuur die u graag verwelkomt!