Afgelopen vrijdag was de eerste wedstrijd voor Nieuweboer H1 om promotie af te dwingen naar de topklasse, daarvoor moest wel gewonnen worden van ABN AMRO uit Badhoevedorp. Het jonge team van Nieuweboer heeft een seizoen gedraaid waarin boven verwachting werd gepresteerd en de wedstrijd(en) om promotie zouden een mooie opsteker zijn voor de ploeg na een beladen tweede seizoenshelft.

Er werd echter niet alleen door de heren gevoetbald in de Dars, Dames 1 speelde de achtste finale voor de beker tegen DWOW 2. De vrouwen van Nieuweboer lieten zien dat zij veel beter waren, er werd een uitzonderlijke 19-0!! zege geboekt. Hiermee zijn zij door naar de kwartfinale en zit er wellicht wat heel moois in het verschiet voor het goed voetballende Dames 1. Hierna mocht Heren 1 hun opwachting maken voor de ogen van een gevulde Darshal.

De resultaten van afgelopen weken waren niet om over naar huis te schrijven voor Nieuweboer. In de openingsfase van de wedstrijd leek dit echter niet zo te zijn. ABN AMRO zakte in en Nieuweboer had veelvuldig balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. De Badhoevendorpers loerden hierom op de counter, tot Nieuweboers teleurstelling belandde de eerste beste lange bal pardoes achter de verdediging en werd knap binnengeschoten. De 0-1 achterstand was een domper omdat dit ABN AMRO haar goede gevoel versterkte en het verdedigend erg klein te houden. Het spelbeeld veranderde dan ook niet Nieuweboer probeerde te combineren maar kon niet tot grote kansen komen. Zo’n tien minuten voor rust kwam de marge zelf op twee, een redding van Stan Vertelman werd in de rebound met een vermeende handsbal binnen gewerkt. De scheidsrechter die hier goed zicht op had concludeerde anders en voor Nieuweboer begon de situatie urgent te worden. Hierdoor ontsproot het fanatisme wel meer bij de Wervershoovers en werd er beter gevoetbald. Mike van Ammers ging hierin het team voor door de een-twee met Sil Spigt aan te gaan, Mike kreeg hem terug en punterde overtuigend binnen om Nieuweboer terug de wedstrijd in te brengen. De druk werd opgevoerd en het spel speelde zich af op de helft van ABN AMRO, zij verdedigden goed maar na een actie via de zijkant werd er hands gemaakt in de cirkel en kreeg Nieuweboer een strafschop. Mike van Ammers kwam het veld in vanaf de bank om dit buitenkansje te benutten en de 2-2 binnen te schieten. De rust volgde hier kort op en Nieuweboer ging met een beter gevoel de wissel in dan ABN AMRO.

In de tweede helft zag het publiek veelal hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, Nieuweboer had de bal en ABN AMRO wachtte op de uitbraak. Nieuweboer was niet bij machte om hier met snel combinatievoetbal doorheen te komen waardoor de wedstrijd er niet interessanter op werd. Het tempo was laag en beide teams hinkten op twee gedachten, vol op de aanval of toch verdedigend zekerheid inbouwen. De spaarzame momenten waarbij het gevaarlijk kon worden werd ingegeven door de prima fluitende scheidsrechter. ABN AMRO kreeg een gele kaart voor het wegschieten van de bal en stond zo met een man minder. De overtalsituatie resulteerde niet in de voorspong, maar Nieuweboer had pech door twee keer het houtwerk te raken. ABN AMRO kreeg hierna een vrije trap op de rand van de cirkel maar dit werd vakkundig opgelost door Stan Vertelman. De gelijke stand hield aan en dat betekende dat het beslist moest worden via strafschoppen.
De eerste penalty van Nieuweboer kon knap uit de hoek gedoken worden door de keeper, waardoor Nieuweboer in de achtervolging moest. Stan Vertelman keek hierna de bal op de lat en zo was de penaltyserie na vijf pingels van ieder team nog niet beslist. Een voor een moest er nu geschoten worden, de zevende penalty die de Wervershoovers namen kon nu de winst bekeken. Wederom hield de doelverdediger van ABN AMRO zijn net schoon en gingen beide teams op gelijke voet door. Uiteindelijk zou de elfde penalty van Nieuweboer beslissing brengen, de keeper van ABN AMRO werd de held van de avond en zorgde voor de overwinning van ABN AMRO.

Een jammerlijk resultaat voor Nieuweboer dat een mooi seizoen heeft gedraaid zonder zichzelf echt te belonen. Volgend seizoen is er een nieuwe kans voor Nieuweboer om dit goed te maken en wederom bovenin mee te draaien. Na een jaar waarin een jong team goed heeft gepresteerd voor én na het tragische verlies van coach Olaf Meijer mocht het niet zo zijn maar kan er met trots worden gereflecteerd op dit zaalvoetbaljaar.