Op vrijdag 26 mei is de kennismakingsmiddag. Vrijwilligers en gasten krijgen de nodige informatie en kunnen z.n vragen stellen. Maandag 12 juni worden we allemaal om 12.00 u verwacht in de Plantaan te Zwaag. We krijgen koffie/thee en broodjes. 27 gasten en 20 vrijwilligers vertrekken om 13.00 via de Houtribdijk naar Elsloo. Het is 30 graden.

Karin (hoofd van de vakantie) vertelt het volgende:
Zomer 1982 is het 32 gr. Het is lekker weer om te zwemmen, te wandelen en te genieten van de natuur. Zomer 2023 is het 32 graden. Alarm, crisis, code rood, hitteplan, insmeren met UV-index, schaduw en airco.
Het hotel “De Vrije vogel” staat aan de Kloosterweg, aan de rand van een bos. Na koffie en oranje koek , een specifiek Friese lekkernij, zoeken we de kamers op. Na het dinerbuffet wordt de muzikale bingo verzorgd door 3 dames van de afd Spierdijk. Iedereen zingt heerlijk mee en alle gasten gaan met een prijsje naar de kamer.
Spreuk van de maandag: Neem de tijd, geef het ook aan anderen..
Dinsdagochtend genieten we van de schaduw op het terras of een boswandeling. Om 11.30 gaan we met zijn allen op de foto. Na de lunch de bus in. De chauffeur kiest voor een toeristische route door een prachtig stuk Friesland richting Ruinerwold. We bezoeken daar de museumboerderij “De Karstenhoeve”. Bart en Hendrik-Jan geven een rondleiding en wel zo enthousiast dat zij steeds meer in hun dialect gaan praten. Deze boerderij is inmiddels een rijk cultureel erfgoed, dat tot 2002 nog werd bewoond.
De stichting heeft nu de zorg dat deze prachtige plek wordt behouden voor rouwtjes, trouwtjes (dan mag je door de voordeur…) en rondleidingen.

De avond wordt ingevuld met spelletjes doen, klaverjassen, keezen enz.. zelfs buiten wordt fanatiek gespeeld. Spreuk van Dinsdag; Je boekt vooruitgang, wanneer iedere fout een nieuwe is..
Woensdag staat de stad Groningen op het programma. Vanwege de hoge temperatuur besluiten we om naar Giethoorn te gaan voor een mooie rondvaart. Nog niet zo druk in Venetië van het Noorden.
In het restaurant nabij de uitstapplaats staat de koffie en appeltaart klaar.
Na het Italiaans buffet in ons hotel kwamen Folkert en zijn dochter Melanie voor ons zingen. Herkenbare liedjes, o.a. de Engelbewaarder wie kent dit niet… Er wordt meegezongen, ja zelfs gedanst. Met en zonder een rolstoel.
Spreuk van woensdag; Het beste medicijn is 3x per dag een complimentje.
De donderdagmorgen staat in het teken van beauty, Er staan voetenbadjes, kappers-,manicure-, en pedicurespullen klaar. Of een fijne schouder- en of voetenmassage. Geen zin daarin? Dan is een wandeling ook een optie. Relaxen. Ja, voor een paar is de jacuzzi beschikbaar. Van alle vrijwilligers werd een jeugdfoto gevraagd en deze hingen (A4 formaat) in de tuin. Zoek wie wie is.
Voor het slotdiner worden we in onze mooiste kleren verwacht. Daarna een avondvullend programma met sketches, zang en playbacken door vrijwilligers en gasten. Wat mooi om te zien wat er zoal naar voren wordt gebracht.

Spreuk van donderdag: verander wat je niet kunt accepteren, accepteer wat je niet kunt veranderen.
Vrijdag de laatste dag van deze oergezellige vakantie. Koffers pakken, bedden afhalen en de laatste keer ontbijten. Om 11.00 rijdt de bus naar Zwaag. Daar wacht ons de koffie en broodjes op. Nog een afscheidslied, een afscheidsknuffel met een lach en een traan. De gasten en ook de vrijwilligers worden weer opgehaald.

Wat is het mooi om te ontdekken dat we op maandag nog zo goed als vreemden zijn en dat we vrijdagmiddag zo’n fijn Zonnebloem familiegevoel hebben met elkaar. Een zonnige groet van een vrijwilliger die mee was.

Greet

Mocht u nu ook eens mee willen, als gast of vrijwilliger, geef u op bij uw Zonnebloem. In oktober gaan ze weer en in 2024 weer 2x

Vorig artikelVeel activiteiten op de Westrand
Volgend artikelTweede Koffieconcert Molen de Hoop