Graag had ik dit verslag van de zomeractiviteit op donderdag 18 augustus in het dorpshuis Zwaagdijk-O in het West-Fries geschreven, maar dat kan ik niet. Gelukkig verstá ik het prima en heb me, samen met ruim 30 andere mensen kostelijk vermaakt met de prachtige stukjes en liedjes in het West-Fries van Skroivendevort, schrijversgroep Hoogkarspel.

Na deze gezellige middag, waarbij de koffie en een gelaggie op kosten van de organisatie waren, kwam Deinum’s cateringservice met een heerlijk buffet. Iedereen liet het zich goed smaken en velen schepten nog een keer hun bordje vol. Atie, Jan en Nicolette en niet te vergeten Els, jullie hadden het prima voor mekaar, het was fantastisch!

Donderdag 25 augustus werd het programma van de Zomeractiviteiten afgesloten met een schuitentocht vanuit Onderdijk met 30 mensen in twee schuiten. De diverse petjes, hoedjes en parasolletjes waren echt wel nodig, want het was bloedjeheet! Na een rustig tochtje over de Grote en Kleine Vliet kwamen we aan bij de achterkant van het Oorlogsmuseum in Medemblik (Zeldenrust 5). In de Belevingszaal werden we gastvrij ontvangen met koffie en appeltaart en daarna kregen we een rondleiding door het Almersdorp, een dorpje wat nagebouwd is in de ’40 stijl. ‘Ontdek de lokale verhalen en ga op zoek naar de geheime gang….’ In de andere loods was de expositie ‘Weg naar Vrijheid’, een indrukwekkende verzameling legervoertuigen en de daarbij behorende verhalen. Onze gids raakte niet uitgepraat en we hingen aan zijn lippen! Voor meer informatie: www.educatiefwo2centrum.nl.

Uiteindelijk stapten we weer in de schuiten en waren rond 17.30 uur weer in Onderdijk. Els en schippers, hartelijk dank voor deze onvergetelijke middag. Foto’s van deze tocht en van andere evenementen kunt u zien op onze website www.SWOZ.nl. Heeft u ook foto’s gemaakt? Zet ze dan via de website op Google Foto’s of stuur ze door naar Frans Meerhoff, onze webmaster: seniorenwoz@gmail.com.

Vorig artikelWorkshop-bingo Mee & De Wering
Volgend artikelPuike tijd Mike Koopman: 10.11.36