In november a.s. bestaat onze Parochie 150 jaar, dit laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Op het eind van de zomer gaan we dit voor alle parochianen en alle vrijwilligers groots vieren.

We trappen dit jubileum jaar echter al af aanstaande zondag 19 Maart, de feestdag van de beschermheilige van onze parochie: de H. Jozef. Vele vrijwilligers onder de bezielende leiding van Pastor Tiny hebben een fantastische viering gemaakt.

Pastor Tiny gaat voor en alle 3 de koren; Gemengde koor, Gelegenheidskoor en Kinderkoor zullen voor de zang zorgen. Voor de kinderen is er tijdens de viering kindernevendienst, dat is een aparte samenkomst/activiteit voor de kinderen in de “Doorgang”. Na de viering nodigen we u allen van harte uit om gezellig met elkaar koffie/thee en limonade te drinken achter in de kerk. KOMT ALLEN !!!!!!!!

Zoals u ongetwijfeld weet, heeft het Regiobestuur en de Bisschop op zaterdag 4 Maart bekend gemaakt dat Medenblik de centrale kerk wordt voor de parochies Andijk, Onderdijk, Wervershoof en Medemblik. Over de positie van Zwaagdijk-Oost is met geen woord gerept. Alleen, na een vraag uit de zaal werd opgemerkt dat Zwaagdijk zich niet kon vinden in het beleid van het Regiobestuur en daarom afgehaakt was.

Dus wij gaan gewoon ons 150 jarig bestaan als zelfstandige parochie vieren. Hoeveel jaren daar nog bijkomen hangt mede af van uw medewerking en inzet. In de loop van het voorjaar en zomer zullen we u informeren hoe we de officiële feestdag 150 jaar St. Jozefparochie vorm zullen geven. Suggesties daarvoor zijn van harte welkom en kunt u doorgeven aan Johan Schipper.

De Parochieraad St. Jozefparochie Zwaagdijk-Oost.

Vorig artikelMalcolm MacWatt in het Groene Kerkje
Volgend artikelLuchtoorlog Noord-Holland in Kleur