Hallo Wervershovers, ik wil mij graag even aan jullie voorstellen en even kort vertellen over mijn wandeltocht. Ik ben Mark Verdonschot, 40 jaar en ik wandel 100.000 km voor mentale gezondheid en onderweg raap ik zwerfvuil op en zamel ik geld in voor het planten van bomen.

Ik ben geboren en getogen in Wervershoof. Ik heb daar tot mijn 15e jaar gewoond Ik ben later nog veel terug geweest om met mijn vrienden uit te gaan of te sporten. Later ben ik uitgewaaid naar andere streken in Nederland en zelfs naar België. Ik heb 16 jaar in de zorg gewerkt maar ondertussen verliep mijn leven niet zo fijn. Ik kreeg te maken met heel veel tegenslagen.

Hoe het begon…
Nadat ik in 2018 mijn toenmalige vriendin ontmoette, besloten we om 1,5 jaar later, alles te verkopen om op wereldreis te gaan.
In 2020 kwam ik al aan het begin van deze reis, vast te zitten in
Nieuw-Zeeland door de pandemie en aan het eind van dat jaar ben ik begonnen met deze wandel tocht. In de afgelopen 3 jaar heb ik met vele ups en downs bijna 9000 km gewandeld. Zoals de oude pelgrims en filosofen deden, wandel ik door de wereld, spreek ik met de mensen en weet ik nooit waar ik terechtkom of slaap. Ik ga in vertrouwen met en door het leven!

Waarom?
Ik ben begonnen om mijn eigen mentale gezondheid te verbeteren omdat ik te maken gehad heb met verslavingen, depressies en emotionele problemen. Ik wil anderen inspireren om ook van denken naar doen te gaan. Het leven is er om te leven en niet om te lijden.

Wandelroute en levensonderhoud…
Ik heb geen vaste wandelroute maar ik bekijk per periode waar ik wil wandelen.

Ik heb gewandeld in Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg, België en in Nederland heb ik recent het Pieterpad gedaan. Momenteel wandel ik op het Zuiderzeepad rondom het IJsselmeer. Ik wandel eind september door Wervershoof en ik zou het leuk vinden om met jullie te verbinden. Ik heb letterlijk alles opgegeven voor deze levensmissie. Het enige wat ik aan bezittingen nog heb is mijn tas die ik op mijn rug draag en mijn tent. Ik zou het leuk vinden als jullie mee wandelen, contact zoeken met mij en vertellen hoe het met jullie gaat en ik ben altijd op zoek naar een slaapplek. Kun jij dit voor jezelf en mij betekenen of wil je een donatie doen zodat ik door kan blijven wandelen? Kijk dan even op www.walkingisthebestmedicine.life

Ik zie jullie binnenkort in Wervershoof!

Mark

Vorig artikelZaalvoetbalvereniging Nieuweboer Architecten
Volgend artikelJubileumavond Parochie Andijk