Afgelopen vrijdag was de grote ‘boodschappendag’, de dag waarop Petra en Harry Grooteman hun koopje op de gemeenschapsveiling: 1 minuut gratis winkelen bij Deen, konden verzilveren. Een lang gekoesterde wens van met name Petra – het stond op haar bucketlist – kon in vervulling gaan.

Petra en Harry waren ruim op tijd aanwezig en werden welkom geheten door de bedrijfsleider Nick. Na een kopje koffie en uitleg van de spelregels werden ze losgelaten in de winkel om zich goed te kunnen voorbereiden en een strategie te bedenken. Dat kon je wel aan Petra overlaten; zij vertelde Harry exact welke route er genomen moest worden en – niet onbelangrijk – welke producten er onderweg in het karretje moesten worden gedeponeerd. Even over half 9 gaf de bedrijfsleider Nick het startschot waarmee de race door de winkel kon beginnen en, naar later zou blijken, niet zonder succes. Grote hilariteit, maar ook enige verbazing bij buitenlandse toeristen in het winkelpand; het gebeurt immers niet alle dagen dat een koppel rennend een supermarkt doorkruist. Een minuut duurt in de regel niet lang, maar dat je in die tijd je winkelwagentje goed vol kunt krijgen hebben Petra en Harry wel bewezen. Bij de kassa aangekomen moest er worden ‘afgerekend’; uiteindelijk hadden ze voor het geweldige bedrag van € 395,00 bij elkaar gewinkeld.

Met heel veel dank aan Supermarkt Deen die dit koopje beschikbaar had gesteld, hun bedrijfsleider Nick die alles in goede banen leidde, zijn medewerkers voor hun aanmoediging en niet in de laatste plaats aan Petra en Harry die met hun enthousiasme voor een prachtig spektakel hebben gezorgd. Het was een geweldige happening met een super (Deen) resultaat.

Namens de Stichting Gemeenschapsveiling, Ben

Vorig artikelUrker Mannenkwartet en Gerwin van der Plaats op 3 mei 2019 in andijk
Volgend artikelMolen de Hoop in teken van moederdag