Nadat bekend werd dat na het verdwijnen van de Blokker ook Vivant de deuren gaat sluiten, kreeg ik direct een berichtje binnen van een verontruste en ook gefrustreerde inwoner.

Deze vroeg mij of en wat de politiek hiertegen kon doen. Wij kunnen er niet zoveel aan doen. Het ligt aan meerdere factoren. Een daarvan is de opstelling van de eigenaren van het winkelcentrum. De huur per vierkante meter is hier vele malen hoger dan in het centrum in Zwaagdijk. Daarnaast is de lengte van het huurcontract er een van vijf jaar. Als beginnende ondernemer is het risico dan wel heel erg groot. Overigens heb ik gehoord dat er toch iets aan het veranderen is wat de tijdsduur van het huurcontract betreft.

De zorgen en frustratie van de inwoners begrijp ik. Ik heb daarom ook de wethouder gevraagd actie te ondernemen richting de eigenaren van het winkelcentrum. De winkeliersvereniging doet genoeg. Ik trof ze in De Schoof voor een kerstmarkt voor de samenstelling van de kerstpakketten door werknemers van verschillende bedrijven. Het zag er prachtig uit en het rook naar dennengeur. Wat een goed initiatief van de verschillende ondernemers.
Daarnaast was er de kerstmarkt in het winkelcentrum afgelopen weekend. Ondanks de koude wind was het er een gezellige drukte. Zo zou het vaker moeten en kunnen zijn, want hoe je het went of keert, winkels hebben klanten nodig. Ook de winkels die er nog zijn en er blijven.

Met zijn allen kunnen wij er wat van maken.
Tenslotte wil ik u, namens alle mensen van PW2010, mooie kerstdagen toewensen en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Anneke van der Geest, PW 2010