De werkgroep Zomersoos heeft voor het zomerseizoen negen activiteiten georganiseerd voor ‘alle senioren’ binnen de gemeente Medemblik. In Binding vindt u wekelijks meer informatie over de eerstvolgende activiteit.

Donderdag 9 augustus, Wervershoof, schuitentocht vertrek 15.00 uur, opstap: Boteninlaat, de Westrand. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is gaan we gezellig eten bij Herman Tiben in de Tritonbar te Medemblik. Helaas kunt u zich hiervoor niet meer aanmelden. De drie schuiten zijn vol!

Zomersoos Zwaagdijk-Oost. Door de extreme hitte op 26 juli is de draaiorgelactiviteit van de zomersoos niet doorgegaan. Er is nu een nieuwe datum gepland.
Donderdag 30 augustus komt de heer Jac. Vlaar met zijn draaiorgel. Hij vertelt over de geschiedenis en het binnenwerk van het draaiorgel en laat deze ook horen. Het belooft een leerzame en vooral gezellige middag te worden in het MFA “Over de Leek” in Zwaagdijk. Het begint om 14.00 uur. Om 13.30 is het dorpshuis open. De onkosten zijn € 7,- incl. koffie/thee, drankje en ‘n hapje. U kunt zich hiervoor opgeven bij
Atie Dudink telefoon: 0228 752405.
Dit is echt de laatste activiteit van dit seizoen. Kom dus gezellig naar het MFA en neem vrienden, buren, Wervershovers en Onderdijkers mee. We hopen u op deze laatste zomersoosmiddag te mogen begroeten.
p.s. Als u zich voor 26-7 had opgegeven, maar op 30 augustus helaas bent verhinderd, geef dat dan even door aan Atie. Tot ziens, werkgroep Zomersoos

FIETSEN WERVERSHOOF
De rit van 3 augustus was een leuke. Het weer was prachtig met af en toe een verfrissend briesje. Via het Egboetwater en het dorp Oostwoud kwamen op de Broerdijk nummer 1, waar we gelijk een uitnodigend bord zagen voor de koffie. Er was duidelijk op ons gerekend, de grote parasol stond klaar op het terras. Maar vanwege de warmte gingen we toch naar binnen. We werden hartelijk ontvangen door onze gastvrouw Gisela. ‘De Broerdijk’ is een dependance van ‘Leekerweide’. Het leuke was dat we dorpsgenoten zijn want Gisela woont in Wervershoof in ‘De Koopman’ op de Simon Koopmanstraat. Zij werkt op de ‘Broerdijk’ en wij genoten van haar voordracht, ze heeft het daar zichtbaar naar haar zin.
We reden verder de Broerdijk uit en over het fietspad langs de A 7 naar Benningbroek. Via de Kerkelaan en het Korenmolenpad kwamen we in Nibbik bij de ‘Dres’, het splinternieuwe fraaie sportcomplex dat speciaal voor ons (15 m/v) zijn deuren opende. We waren dik toe aan een verkoelend biertje/frissie en kwamen daarna via Hauwert weer in Wervershoof.
Vrijdag 10 augustus
Op veler verzoek en het voort durende zomerweer stappen we op 10 augustus weer op de fiets. De route gaat via De Streek, met een opsteek in Venhuizen. We zien jullie graag aan de start op de vertrouwde plek bij de Werenfridusschool om 13.30 uur.

FIETSEN ZWAAGDIJK
Op 16 augustus starten we om 13.30 uur op de Liederik bij de firma Schouten. Via Wervershoof, Onderdijk, Medemblik, Opperdoes en Twisk genieten we van de opsteek in Abbekerk. De koffie, fris of biertje is deze keer voor de KBO. Dit om weer een gezellige start te maken na de vakantie.
Op 6 september (Noteer alvast in uw agenda): een superfietstocht in Gaasterland. Met de boot de “Bep Glasius” vanuit Enkhuizen naar Staveren. Let wel, deze gaat al vroeg, namelijk om 08.30 uur, dus om 07.45 starten we vanaf De Ark. Wervershovers enz. mogen ook mee. Nader informatie volgt nog.