Op 27 januari 2024 staat Wervershoof in het teken van de 19e editie van Winterstoppop. Met een indrukwekkende line-up van regionale artiesten belooft het een avond te worden vol muzikale hoogtepunten en ontdekkingen. Drie van de artiesten en bands die het podium zullen betreden, hebben de tijd genomen voor een interview, waardoor we een dieper inzicht krijgen in hun muzikale reis.

Masja Verdonschot: Terug naar de Roots
Masja woont al 10 jaar in Amsterdam maar komt nog graag naar Wervershoof en zeker naar Winterstoppop. “Het is een verbindend evenement waar veel bekenden komen en waar ik ook veel aan heb gehad voor mijn eigen muzikale ontwikkeling.” Masja speelde eerder op Winterstoppop met band Exception en enkele duo’s. Maar inmiddels doet ze het helemaal solo en schrijft ze haar eigen liedjes. Met inspiratiebronnen als Froukje, Maaike Ouboter en Eefje de Visser, heeft ze een voorkeur voor gevoelige en persoonlijke luistermuziek. Tijdens Winterstoppop zal Masja  eigen nummers spelen aangevuld met covers. In januari duikt ze de studio in om 2 nieuwe songs op te nemen. Als je deze al wilt horen, kom dan zeker langs op Winterstoppop!

Searching Valentine: Jong Talent met Ambitie
Searching Valentine bestaat uit een groep jonge enthousiaste twintigers uit Andijk die al jaren  muziek maken. Nu wordt het allemaal wat serieuzer met hun Engelstalige originals met Nederlandse roots, vol tempowisselingen. Begin dit jaar gaan ze een plaat uitbrengen, uiteraard met eigen werk. Waar de bandnaam vandaan komt weten ze eigenlijk niet goed maar ze zijn, naar eigen zeggen, geen wanhopige romantici. Wel zullen ze het publiek laten dansen en hopen ze de jeugd weer uit de schuren  te trekken, naar het café toe. “Livemuziek moet weer op de kaart!” Een van de nieuwe nummers waarmee ze dat willen bereiken heet Solitude. Zorg dat je erbij bent als Searching Valentine onder andere deze track op Winterstoppop speelt!

The Lost Noise: Op Zoek naar “Het Verloren Geluid”
The Lost Noise bestaat uit Natascha, David, Jelmer en Nick, die al zo’n 7 jaar samenspelen. De bandleden komen uit Midwoud en verder. Ze hebben een oefenhok in een oude bollenschuur waar ze naast repeteren ook hun eigen muziek opnemen. David: “We zijn samen op zoek naar “het verloren geluid”, maar dat hebben we nog altijd niet gevonden”, zegt hij met een knipoog. Wel heeft het geresulteerd in een scala aan eigen nummers, met daarin invloeden van Indie Rock, Pop en Blues.The Lost Noise beschrijft hun muziek zelf als “Huiskamer-Rock”, met diverse laagjes waar er voor ieder wat wils bij zit. “The Place Where I Belong” is een van de favoriete eigen nummers van de band. Maar het heeft voor ieder bandlid een eigen betekenis. Natascha zegt over hun muziek: “Je kan het niet niet-leuk vinden!” Ze gaan voor riffs met een Stockholm Syndroom, waar je dus niet meer vanaf komt! Kom ze bekijken op Winterstoppop!

Winterstoppop 2024 belooft niet alleen een muzikaal spektakel te worden, maar ook een avond waar lokale talenten en ervaren artiesten samenkomen. Mis deze kans niet om op 27 januari te genieten van een divers scala aan unieke liveoptredens. Tickets zijn verkrijgbaar op smew.nl.

Vorig artikelConcert rondom het orgel
Volgend artikelNieuwjaars toernooi VVW jeugd een daverend succes!