In de komende maanden gaat Liander het middenspanningsnet verzwaren vanaf elektriciteitsstation Zwaagdijk via de Tuinstraat en Hauwert naar de Vok Koomenweg in Wervershoof.

Dit gebeurt door een extra stroomkabel aan te leggen vanaf Station Zwaagdijk 228 naar de Fok Koomenweg in Wervershoof. Voor de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lange boringen. Deze boringen hebben lengtes van ongeveer 500 meter en gaan via de Tuinstraat en Hauwert onder de weg door. Omdat de boormachine zo groot is, moet Hauwert een paar keer worden afgesloten voor al het doorgaande verkeer, ook fietsers.

Wethouder Harry Nederpelt: “Het is een erg mooie ontwikkeling dat de eerste stappen worden gezet om het elektriciteitsnetwerk te verzwaren. Iets waar grote behoefte aan is. We zien wel direct de keerzijde van de aanleg, want het zal ook zorgen voor de nodige overlast.”

Wegafsluitingen
Van 20 t/m 24 november wordt de weg tussen Hauwert 147 en de Notweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Van 13 t/m 15 december is de weg gesloten tussen de adressen Hauwert 125 en Hauwert 139.
Tijdens de afsluitingen worden extra verkeersregelaars ingezet bij de omleiding. Ook plaatst Liander een informatiebord op de kruising Tuinstraat/Hauwert/Heemraad Witweg, met een QR code.
Bewoners, ondernemers en hulpdiensten worden door Liander op de hoogte gehouden.

Vorig artikelZangvereniging Westfrisia Cantat
Volgend artikelNieuwsupdate van het Sinterklaascomité