De start van de feestweek begon met een mooie viering t.g.v. het 100 jarig bestaan van ons Herenkoor in een fantastisch mooi versierde kerk. Ook al is het koor qua aantal niet meer zo groot, de kwaliteit is nog steeds van een hoog niveau. En de aanwezigen hebben er erg van genoten. Na het feliciteren van de koorleden zijn wij met een groep naar het kerkhof gegaan om daar de Beukenboom te planten en de gedenksteen te onthullen door Jaap Slaman. Pastor André Dekker sprak mooie woorden en het Gerardus lied zongen we samen met de aanwezigen.

Het Herenkoor met aanhang ging richting het Dorpshuis en hebben daar samen hun 100 jarig jubileum gevierd. Op woensdag 16 oktober, de naamdag van Gerardus, zijn we gestart op de Gerardus Majella school om de kleurplaten op te halen en de kinderen te trakteren. Dank aan het team voor de medewerking en de kinderen voor hun enthousiasme. Tijdens dit bezoekje hoorden we het lied al door de school klinken: Leve Gerardus Majella!

Daarna ging het programma verder in het Dorpshuis waar de koffie al klaar stond voor de ouderen uit ons dorp en omstreken. Na een woord van welkom werd de film vertoond gemaakt door Ton (Lakkie) “100 jaar parochie”. Mooie impressie wat er in al die jaren is gepasseerd. Voor velen mooi om zoveel mensen die ons ontvallen zijn weer levend te zien.

Daarna een gezellig samenzijn met West-Friese liedjes en gezegdes voorgedragen door Sjaak Steltenpool onder het genot van een hapje en een drankje. Sjaak nogmaals hartelijk dank voor je inzet. Het was heel gezellig en dan gaat de tijd snel. Moe en voldaan gingen konden ze op hun middag dutje gaan. Ter ere van Gerardus zijn naamdag zijn alle ‘Gerardussen’ getrakteerd op een heus Gerardus biertje met een klein gedichtje er aan.

De vrijwilligersavond: Boven verwachting hadden vele vrijwilligers zich aan gemeld. Na de koffie met een petitfour voorzien van het logo van onze kerk en een woord van welkom, was het mooi om te zien hoe de saamhorigheid leefde in de zaal. Het thema van de avond was ‘Ontmoeten’ en die ruimte was er om met elkaar in gesprek te gaan.

Wederom werd de film van Lakkie vertoond voorzien van commentaar met een stukje humor door Ton. Het vrijwilligers-lied door Annemarie Wenners werd dankbaar ontvangen en het refrein werd uit volle borst meegezongen. Wat weer sfeer verhogend was.

Spontaan verzorgden de Plakkers, in een nieuw jasje, een optreden van 2 liedjes uit de oude doos waarvoor hartelijk dank. Als verrassing kwam zuster Margareta ons een bezoek brengen en zij zong een prachtig lied en werd begeleid door Jan Laan.

Na een dankwoord werd de avond afgesloten en was er nog ruimte om gezellig na te zitten. Iedereen die de zaal verliet kreeg een roos met het vrijwilligerslied.

Op weg naar de dienst voor zondag waren de bloemschiksters zaterdagmorgen al druk bezig om te kerk nog mooier te versieren en de erepoort op te tuigen. Bloemschiksters en Jaap hartelijk dank hiervoor.

Zonderdagmorgen zagen wij al diverse Onderdijkers bezig om de vlag uit te hangen en de feestklokken klonken over het dorp. De kinderen stonden met versierde bogen klaar en de vele kerkbezoekers werden over de rode loper door de prachtige erepoort verwelkomd. De feestelijke eucharistieviering had als thema ‘Heden, verleden, toekomst’. Deze werd voorgegaan door Pastor Gerard Weel, Pastor Maria Voss, Pastor André Dekker en Pastor Suidgeest. Die net op tijd arriveerde omdat hij opgehouden werd op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. Gelukkig was zijn kerkboekje in zijn binnenzak het bewijs dat hij onschuldig was en kon hij met 130 km per uur naar Onderdijk racen. Na een enthousiast openingslied door de kinderen, mochten zij naar de kindernevendienst. Hierna werd de dienst voortgezet met prachtige woorden, gedachtes en liederen door ons gemengd koor. Waarvoor onze hartelijke dank! Met de vredeswens brachten de kinderen de zelfgemaakte bloemen mee terug naar de kerk en verraste hun ouders of grootouders hiermee. Onze complimenten voor iedereen die aan deze viering heeft bijgedragen, want dit voelde als een heel mooi, warm samenzijn. Ondanks de kou vanwege de open deuren. Na afloop werden we warm onthaald bij de welkomst waar een ieder was uitgenodigd voor een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Wij als feestcommissie kunnen terugkijken op een zeer geslaagde week en zijn heel dankbaar dat wij dit feest met zoveel mensen hebben mogen vieren.

Wij hebben ervan genoten!
De feestcommissie.