Op zaterdag 3 juni speelden de jongens onder 17-1 van VVW uit Wervershoof de bekerfinale in Uithoorn. De tegenstander was v.v. ’t Goy. Uit een dorpje in Utrecht. De dames 1 van VVW hadden een dag eerder de bekerfinale gewonnen.

De jongens wisten dus wat hun te wachten stond. De tactiek van coaches Paul Smit en Hans Mes was duidelijk: Wat er ook gebeurt, geef 100% en dan gaan we deze finale winnen. Om 12.30 begon de wedstrijd. Na 10 minuten spelen stond VVW al 2-0 voor. Nick Langeveld schoot de 1-0 binnen na een goeie één-op-één. Assist J.B. De 2-0 werd binnengeschoten door Kian Pennenkamp. Assist wederom J.B. Met de ongeveer 60 meegereisde supporters uit Wervershoof werden de doelpunten gevierd. Vlak voor rust wisten de jongens van ’t Goy de 2-1 binnen te schieten. De wedstrijd was dus zeker nog niet gewonnen. Gelukkig startte VVW de tweede helft net zo goed als de eerste helft. Destin en Lars Jomg raakten nog het houtwerk, alvorens de 3-1 viel. Weer was het Kian Pennenkamp die het hoofd koel wist te houden. De rest van de wedstrijd werd gedomineerd door VVW en de toeschouwers uit Wervershoof en omstreken. De wedstrijd eindigde in 4-1 voor de Wervershovers. De 4-1 werd knap binnengeschoten door aanvoerder Jonas Berkhout na een solo vanaf eigen helft. VVW wist dat winst binnen was. Na het laatste fluitsignaal vloog iedereen het veld op en werd de winst uitbundig gevierd in Uithoorn en later in Wervershoof.

Zaterdag 3 juni vertrok de bus om 10.00 uur uit Wervershoof. Er waren z’n 85 supporters meegereisd naar Uithoorn en de sfeer zat er direct goed in.
Eenmaal aangekomen op het terrein van Legmeervogels gingen onze supporters al helemaal los, de trommel van The Mitch (Mitchel Bakker) was ook meegereisd.
Het was druk op het voetbal terrein waardoor er geen veld over was voor de warming-up. 20 minuten voor tijd mochten wij het veld op en begon het echt.
Daar klinkt het fluitsignaal en we mogen beginnen aan onze finale tegen ‘ t Goy. Na 7 minuten is het raak Jonas Berkhout geeft een diepte bal op Nick Langeveld en die weet de keeper fantastisch uit te spelen, 0-1 V.V.W. 2 minuten daarna is het weer raak, het is wederom Jonas die dit keer Kian Pennekamp erop uit stuurt en die schiet de bal enorm goed in de korte hoek, 0-2 V.V.W. Dit voetbal houden we niet de hele eerste helft vast, de laatste 20 minuten zijn we slordig in balbezit maar het zorgt niet voor gevaar van hun kant. Vlak voor tijd is het dan wel raak ‘t Goy maakt de 1-2 na een goeie goal tussen de benen van onze keeper Mees Tromp (die fantastisch stond te keepen). Het is rust en we zijn ons ervan bewust dat we er nog niet zijn. We hadden deze finale 2 keepers meegebracht die beide een helft zouden keepen dus daarom is het nu de buurt aan Jan de Boer. Het fluitsignaal klinkt weer en we gaan beginnen aan onze tweede helft. We zijn de tweede helft de betere partij alhoewel het balbezit soms nog wat slordig blijft. Daar is dan de 1-3 van wederom Kian in de 62ste minuut. Het gaat enorm goed en ‘t Goy probeert de druk te verhogen maar wij hebben het achterin enorm goed staan. (in de rust hebben we Nick en Jonas naar achter gehaald) ‘t Goy komt er niet langs en wij krijgen wel een uitbraak van Jonas, die de 1-4 maakt in de 80ste minuut. En daar is dan het verlossende fluitsignaal. V.V.W O17-1 heeft de bekerfinale gewonnen. De meegebrachte fans die tijdens de wedstrijd niet stil zijn geweest vieren na het fluitsignaal het feest met ons mee op het veld.In de kantine gaat het feest verder en krijgen we allemaal een mooie medaille. Onze aanvoerders Mitchel en Jonas namen de beker in ontvangst. Een prachtige afsluiting van een mooi seizoen.