Om 19.45 uur zitten de dames klaar om een avondje de lachspieren te oefenen. Monique Deen (Lach coach) zal deze avond verzorgen. Marijke heet iedereen welkom en op de tafels liggen heerlijke koeken namens 2 leden die 50 jaar getrouwd zijn. Ook de pepernoten ontbreken niet, het ziet er allemaal weer gezellig uit, hier word je al blij van. Als de koffie op is begint Monique met de presentatie.

Het wordt lachen en met wat ontspanningsoefeningen wordt bijna iedereen vanzelf blij. Allereerst vertelt Monique iets over de oorsprong van de lachyoga. Een Indiase arts :Dr. Madan Kataria, is de grondlegger van de lach yoga. Door te lachen maken je hersens geluk stofjes aan en deze meneer ontdekte dat het niet uitmaakt of het een echte lach is of nep. Een lachclub werd gestart en door de spelletjes, ademoefeningen en bewegingen worden de lachspieren gestimuleerd en het geluk stofje endorfine aangemaakt. Er zijn wel 10.000 lachclubs en in 700 verschillende landen komen groepen mensen 1x per maand bij elkaar om te lachen. Kinderen lachen wel 300 keer per dag, volwassenen beduidend minder, terwijl lachen juist zo gezond is.

Dus ja, we moeten eraan geloven. Sebastiaan heeft al ruimte gemaakt voor de oefeningen en door nog een tafel te verschuiven kunnen wij bijna met z’n allen in een grote kring staan en de oefeningen doen. Het werkt inderdaad bij mij wel op mijn lachspieren. Het schijnt ook, dat door het lachen je hartslag regelmatiger wordt en je verbruikt ook extra energie. Dus het looprondje, of je trimclub kun je een keer overslaan. Maar ja, met die heerlijke traktatie en de pepernoten moeten we toch ook maar blijven sporten. Ondertussen maken wij onze buik bol en plat en doen mee met de ademhalingsoefeningen. Ook het vingerspelletje is grappig om met je (klein)kinderen te doen, en sommige van ons lachen al voordat we hiermee beginnen.

Dan is het pauze, tijd voor koffie/thee en pepernoten. Na de pauze nog even een paar oefeningen, gekke bekken trekken en tegelijk praten, de catwalk, rare bewegingen maken en tot slot de ontspanningsyoga. Hiervan is de bedoeling dat je stil bent, rustig ademhaalt met je ogen dicht. Maar dan krijg je bijna de slappe lach omdat je buurvrouw probeert heel stilletjes te lachen. En volgens mij is dat de bedoeling van deze avond om met een lach naar huis te gaan, of nog gezellig even na te zitten.

Tot de volgende keer op onze gezellige Kerstviering op 19 december.