MB1 mocht vrijdag aantreden tegen Move MB2, een team uit Edam waar afgelopen half jaar nog twee keer van werd verloren. Danique was vandaag toegevoegd aan de selectie dus hadden coaches Yvonne en Erwin zowaar een mogelijkheid om te wisselen.

Of het de spanning was, wie zal het zeggen? Het team begon wat twijfelachtig en kwam al snel op een 0-7 achterstand. Trainer Ivo kwam op deze stand binnen en dacht in eerste instantie dat het een foutje was. Helaas bouwde Move de voorsprong zelf uit tot ongeveer 10 punten. De servicepass kwam moeizaam aan bij spelverdelers Annika en Louise. Op een 17-8 achterstand vond Jelle het mooi geweest en serveerde 10 punten op rij. In eens stonden we voor! Rally’s werden spannender en uiteindelijk liepen we zelfs weg van Move: 25-20. De tweede set startte erg sterk: Danique was inmiddels in het veld gekomen en Fenna mocht voor het eerst dit seizoen de spelverdelerspositie waarnemen. Na even zoeken vond ook Fenna de juiste weg en kon met een paar goede set-ups Ashley en Anna bedienen. Ook Jelle maakte goed gebruik van zijn lengte en sloeg twee ballen heerlijk binnen de lijnen. Er werd hard gewerkt in het achterveld en uiteindelijk werd de set dik gewonnen: 25-16. De derde set begon wederom goed: ook Anna kon een paar ballen mooi scoren en Danique en Ashley zorgde in het achterveld voor een mooie redding. Een goede serviceserie bracht ons op een ruime voorsprong. Move krabbelde echter stevig terug en door een goede service kwamen wij onder druk. De pass stokte en Move kwam tot 20-20 gevaarlijk dichtbij.

In de eindfase waren we oppermachtig met onder een mooie redding van Jelle. Met 25-21 werd de wedstrijd begonnen. Met een uitgebreid gevulde tribune werd met goede moed begonnen aan de vierde set. Het team draaide lekker en zelfs Jelle mocht even de bank warmhouden. Goede serviceseries van Louise en Danique brachten ons op een ruime voorsprong. Toen zelfs onze niet-boomgrote spelverdeler Louise een bal afblokkeerde leek de wedstijd op een 4-0 af te stevenen. Echter besloot de sterk serverende middenaanvaller van Move nog een keer alles uit de kast te halen. Met 8 goede services op rij bracht ze haar team langszij en we moesten ons terug knokken in de set. Danique serveerde een paar punten en de spanning liep op. Helaas kon Move door een foutje aan onze kant de set binnenhalen: 23-25.

Ondanks het laatste setverlies hebben we een uitstekende overwinning geboekt op een vooraf sterker ingeschatte tegenstander. Het team kreeg na de wedstrijd complimenten voor het leuke spel van ouders, trainers, coaches en overige supporters. Deze overwinning geeft ons weer goede moed richting de laatste maanden van de competitie!

Eindstand VVW MB1 – MOVE MB2: 3-1 (25-20, 25-16, 25-21, 23-25)