Op 24 augustus 1991 riep het Oekraïense parlement de onafhankelijkheid van Rusland uit. Sindsdien is 24 augustus een feestdag in Oekraïne. De Oekraïense bewoners van de gemeentelijke opvanglocatie in Andijk organiseren op deze dag een aantal festiviteiten voor de Andijker vrijwilligers en andere betrokkenen die sinds de opening van de opvanglocatie voor hen klaar staan.


De vrijwilligers zetten zich onder andere in door het geven van taallessen en organiseren sport- en knutselactiviteiten. Op 24 augustus trakteren de bewoners hen op traditioneel Oekraïense gerechten en zorgen voor muziek. Daarnaast zijn er enkele officiële lezingen. Wethouder Nijsingh is ook aanwezig. “Ik bewonder de veerkracht van de Oekraïense vluchtelingen en ben ontzettend blij met de vrijwilligers die zich al sinds het uitbreken van de oorlog inzetten. Zonder hen zou het dagelijks leven van veel vluchtelingen er anders uitzien. Ik ben daarom graag aanwezig tijdens deze viering.”

De viering is een initiatief van de Oekraïense bewoners. In 2022 organiseerden zij ook een feestelijke bijeenkomst voor vrijwilligers op 24 augustus.

Vorig artikelSeniorennieuws
Volgend artikelGratis activiteiten voor de jeugd