Op 4 maart speelden de dames van Ajax 1 in eigen huis de kraker tegen de dames van Feyenoord 1. Een fantastische gelegenheid om er met het team van MO15 op uit te gaan voor een team-uitje, samen met de trainers.

Op papier zou de thuisclub dit duel moeten kunnen winnen, dus in een ‘winning mood’ gingen we richting de hoofdstad met de meiden. De meeste hadden nog nooit een stadion van binnen gezien en dat gaf een extra speciaal tintje aan deze middag.  Nog nooit waren er zoveel kaarten verkocht voor een wedstrijd in damesvoetbal in Nederland; bijna 35000! Wat een sfeer in de Arena! Nadat de rook van de schitterende vuurwerkshow was opgetrokken begonnen de dames in het rood-wit fanatiek de goal van de tegenstander op te zoeken.

Dit leidde in de eerste helft helaas niet tot een doelpunt. Na de thee kwam Feyenoord sterk uit de startblokken en raakte een van richting veranderde bal plots in het net achter de keepster van Ajax. Op zoek naar de gelijkmaker ontstonden er spannende momenten wat uiteindelijk resulteerde in een fraaie lob over de keeper; 1-1!!  In de laatste minuten ging het publiek op de banken om hun team naar de winnende goal te schreeuwen maar het bleef bij de gelijke stand.

Op de terugweg uiteraard nog even lux dineren bij de gele M waarna iedereen weer huiswaarts ging. Alles bij elkaar een super geslaagde dag, mede mogelijk gemaakt door de club van 100 waarvoor we ze uiteraard heel erg willen bedanken!
Groetjes van de meiden van MO15

Vorig artikelJaarvergadering H.S.V. Willem Barendsz
Volgend artikelSchoonmaken aan de Westrand