Omring, Sint Jozef, Wervershoof

Tiny Zijdewind is al 38 jaar vrijwilliger bij verzorgingshuis Sint Jozef in Wervershoof. ‘Ik kwam geregeld in het verzorgingshuis vanwege mijn schoonvader die daar woonde. Toen heette dat nog het bejaardenhuis. Op de een of andere manier ben ik toen wat vrijwilligerswerk gaan doen, zo van: as je d’r toch benne.’

Vanaf die tijd is Tiny vaak te vinden in het verzorgingshuis, waar ze allerlei taken als vrijwilliger uitoefent. De ene keer rummikuppen, de andere keer een kaartje leggen met de bewoners. ‘Het was een mooie tijd, samen met Lies Schouten en Toos van Ophem.’ Zo kwam ze in het winkeltje terecht, waar Els van Soest, de vrouw van de directeur Gerard van Soest, de nodige spulletjes verkocht. Dit vond Tiny erg leuk werk en na te zijn ingewerkt is ze er niet meer weggegaan. ‘Ik stond er eerst met Els van Soest en later met Trien Hooiveld.

Mooie tijd
‘We kochten toen zelf alle boodschappen in, op zoek naar aanbiedingen bij de Aldi of bij Deen. Wat een mooie tijd was dat. Tegenwoordig kan dat niet meer, nu gaat alles via centrale inkoop. Toen gingen we naar de WFO voor vers fruit.’ Nu staat Tiny alweer 13 jaar samen op dinsdag en vrijdag in de winkel samen met Emmy Hofland.

Iets betekenen voor een ander
Tiny vindt het heel belangrijk om iets voor een ander te doen. ‘Iets kunnen betekenen voor een ander is heel mooi. Zolang de gezondheid het toe staat blijf ik hiermee doorgaan. Daarbij vind ik dat de jeugd van vroeger recht heeft op een goede verzorging, ze hebben er immers hard voor gewerkt.’

Als we na het interview een foto gaan nemen in het winkeltje vraagt Tiny of mevrouw Hoogland mee wil op de foto. Op de vraag waarom, antwoordt ze: omdat ze zo op mijn moeder lijkt.