Net als verleden jaar zal de 4 mei herdenking ook dit jaar weer in versoberde vorm plaats vinden. Wij volgen hierbij de richtlijnen van de veiligheidsregio en het Nationaal Comité 4 & 5 mei. Net als afgelopen jaar maken we ook dit jaar de herdenking weer thuis mee.

Wat kunt u doen om stil te staan

Ook dit jaar roept het Nationaal Comité alle Nederlanders op om niet alleen na 18:00 uur , maar gedurende de hele dag de vlag halfstok te hangen. Het 4 mei comité legt deze dag namens de Wervershoofse gemeenschap bloemen bij het monument aan het Raadhuisplein. Iedereen is welkom om op een zelf gekozen moment deze dag bloemen te leggen bij het monument.

Om 19:58 wordt word de last post gespeeld die de twee minuten stilte inluid. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus, Daarna legt het 4 mei comité namens de Wervershoofse gemeenschap bloemen bij het monument aan het Raadhuisplein. Iedereen is welkom om op een zelf gekozen moment deze dag bloemen te leggen bij het monument.

Edambusters vliegen weer over

Net als voorgaande jaren vliegen de Edambusters weer over ons monument. Rond de klok van 19:28 uur kunt u de formatie verwachten. Op 5 mei word Nederland, net als ieder jaar, opgeroepen om de gehele dag de vlag uit te hangen en de vrijheid te vieren. Mocht de regelgeving nog veranderen, dan maken we dit via onze Facebook pagina bekend.