Ze zijn natuurlijk niet geheel onbekend. Meerdere malen hebben ze Hèt Café aangedaan en met succes. Wat wel enigzins nieuw is in de band is de zangeres. Roxanne is de leading lady and she’s got Memphis Soul, with a capital S.

In het voorjaar van 2014 besloten The Tibbs de studio in te gaan om dat eigen werk vast te leggen. Daartoe werd Paul Willemsen (o.m. Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Kris Berry, The Gospel Sessions) benaderd. Met veel passie en enthousiasme nam hij de productie en mix op zich. Enkele maanden later verscheen het in eigen beheer uitgebrachte debuut van The Tibbs: de ep Cleaned Out. In de herfst van 2014 kwam bij het Duitse funk- en soullabel Tramp Records de eerste vinyl 45 single uit, waarmee internationale airplay werd gehaald.

In mei 2016 verscheen op het fameuze Italiaanse label Record Kicks het eerste compete album van The Tibbs: Takin’ Over. De eerste single (Next Time b/w The Story Goes) van deze opnieuw door Paul Willemsen geproduceerde plaat werd met formidabele reacties ontvangen op nationale radiostations in o.a. Engeland, Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Canada en Australië.

De release van Takin’ Over bracht The Tibbs spoedig de grens over. Ze speelden voor uitverkochte zalen in onder meer Milaan en Frankfurt, er waren succesvolle shows op festivals in Hongarije en Duitsland en in het voor- en najaar van 2018 toerde de band door Spanje met andermaal uitverkochte clubs. In de tussentijd verscheen nieuw werk: in december 2017 de single Lies en in mei 2018 werd een eigenzinnige versie van This Strange Effect opgenomen op de compilatie Record Kicks 15th.

Vorig jaar december namen The Tibbs met een memorabel concert in Manifesto afscheid van zangeres Elsa Bekman, die zich volledig op haar solocarrière wilde richten. Voor 2020 zijn er plannen voor een nieuwe plaat, met vocalen van de nieuwe zangeres Roxanne Hartog uiteraard. De band geeft een try-out van een uur deze avond en DJ JoostintheHouse draait lekkere platen voor en na The Tibbs. Later in het jaar volgt de presentatie van Roxanne in Manifesto te Hoorn.

Zaal open 21:00 uur. The Tibbs vangen rond de klok van 22:00 uur aan. Hartstikke Gratis entree.