WERVERSHOOF – Het als zwaar aangeduide parcours van de Westland Challenge over 40km bleek voor Tessa Neefjes geen probleem te zijn. Haar rol als grote favoriete wist zij waar te maken al moest zij daarvoor wel in de sprint afrekenen met Nathalie van Gogh.

Het tweetal wist zich van het peloton los te fietsen toen ze de wind in de rug hadden waarna het al vrij snel duidelijk werd dat de twee dames om de zege zouden gaan vechten.  Nathalie van Gogh probeerde het nog wel om solo aan de finish te komen door meerdere malen te demarreren maar het mocht niet baten. Tessa Neefjes was te sterk voor van Gogh zodat het op een eindsprint zou aankomen.

‘’Ik voel dat de vorm van 2016 weer terugkomt,” was de reactie van Tessa Neefjes na afloop. In Augustus 2016 kwam Tess Neefjes zwaar ten val bij een trainingsstage in de Ardennen toen een vrachtwagen haar over het hoofd zag en haar van de weg reed, bij dit ongeval brak zij haar rug.

In deze eindsprint wist Tessa Neefjes een paar meter los te komen van van Gogh en met toch nog een ruime voorsprong over de finish te komen. Mirjam de Bruin pakte plaats 3.

 

Bron: Medemblik Actueel