Aan het einde van de les sluiten we aan langs de tennisbaan bij T.V. de Kaag. Luca, Rosanne, Yara en Eva zijn net klaar met hun eerste les na de Coronastop. De meiden zijn blij dat ze weer mogen. En hun trainer Jesper de Wit ook.

Zo’n 10 jaar al is Jesper (30) tennistrainer. Eerst in vaste dienst, sinds kort voor zichzelf. Zoals zovelen trof hij het niet. Net toen het nieuwe seizoen zou beginnen viel alles stil. Hij heeft de periode thuis aangewend om leden te werven. Zijn dagen zijn aardig gevuld. Op papier dan want vooralsnog mag alleen de jeugd de baan op. Sinds 29 april is Tennisschool Jesper de Wit in bedrijf.

Afstand

‘Het gaat traag, maar ik ben blij dat ik weer mag werken. Voor de kinderen is het ook zo belangrijk dat ze weer kunnen bewegen. Tussen 16.00 en 19.00 uur geef ik les aan de jeugd. Daarna tot 22.00 uur aan volwassenen, maar dat laat nog even op zich wachten.’
Jesper benadrukt hoe eenvoudig het is om afstand te houden tijdens het tennissen. Je staat immers ieder aan een kant van het net. Daarbij neemt hij ook extra maatregelen. Hij traint met kleine groepjes per les, draagt handschoenen en de tennisballen die hij vandaag gebruikt, blijven morgen in de kast.

Westrand

Jesper woont met zijn vriendin en twee dochters in Hoorn. ‘Het was fijn dat ik tijdens de quarantaineperiode veel tijd kon doorbrengen met mijn vriendin en mijn dochters van 6 en 11 maanden. Doordat ik met name in de namiddag en ’s avonds werk, zie ik ze door de week niet veel. Maar dat ik nu weer de baan op mag, geeft me een boost van energie. Lesgeven doe ik alleen in Wervershoof. Nu nog bij De Kaag, straks bij de Westrand. Het gaat snel daar, alleen het kunstgras en de hekken ontbreken nog. Zin om daar te starten, het wordt echt heel mooi.’

Sociaal contact

Ondanks de start in deze rare tijden, is Jesper blij dat hij voor zichzelf is begonnen. Gestimuleerd door andere ondernemers.
‘Ik durfde nooit zo goed, twijfelde best wel aan mezelf. Na het Cios ben ik tennisles gaan geven en was ik zweminstructeur. Het onderwijzen gaat me goed af, ook met de jeugd. Vroeger zeiden mijn vader en moeder al vaak: ”jij gaat vast iets met kinderen doen.” Daar hadden ze gelijk in. En zo gaandeweg kreeg ik het vertrouwen om mijn eigen ding te gaan doen. Met en voor liefhebbers van tennis.
Naast de vaardigheden die ik ze leer, vind ik sociale interactie heel belangrijk. De sfeer onderling en het contact met ouders. Ik app en mail hen over de regels en de voortgang en we hebben regelmatig telefonisch contact. Zo houden we alles transparant.’

Gratis proeflessen voor kinderen

Tennisschool de Wit heeft nog plek voor jeugd. Normaal gesproken krijgen kinderen via de basisschool de gelegenheid om kennis te maken met tennis. Als alternatief biedt Jesper twee gratis proeflessen aan bij T.V. de Kaag aan de Slotlaan in Wervershoof. Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar, maar bij voldoende animo ook voor oudere kinderen. Deze lessen zijn op maandag 18 en 25 mei om 16.00 uur of woensdag 20 en 27 mei om 16.00 uur. Het gaat puur om een kennismaking, een lidmaatschap is niet vereist. Wel graag even aanmelden via jesper@tennisschooldewit.nl onder vermelding van naam, achternaam, geboortedatum en telnr. Zo hoopt Jesper nog meer kinderen én volwassenen te enthousiasmeren voor de tennissport. Natuurlijk alles volgens de regels die nu nodig zijn. Zodra het weer kan, heet hij ook de oudere spelers weer van harte welkom op de baan.
Door Mieke de Beer-Koomen