Op een grandioze wijze heeft Irene afgelopen zaterdag en zondag op de NK Afstanden de titels op de 3000 meter en 5000 meter gewonnen. Indrukwekkend waren haar races. Haar tegenstanders konden niet tippen aan haar tijden.

De 3000m in 4.01.93 werd niet meer verbeterd door toppers als Wüst, De Jong, Visser en haar directe tegenstander Achtereekte. Reina Anema werd zelfs nog tweede op meer dan twee seconden.
Na een goede 1500m op vrijdag, die Irene aflegde in 1.57.68, waarmee ze 6e werd in het geweld van de korte afstandsrijders. Daarmee zat zij dicht bij haar pr. De spieren waren hiermee op spanning gebracht, wat goed was om zaterdag te knallen.

Terwijl Irene toch wel wat zenuwachtig leek, reed ze op de 3000m vanaf de eerste ronde vol in het spoor van Achtereekte, die ze na rondetijden van in de 31 seconden steeds meer achter zich liet. Eindigend met twee ronden van 32 seconden zette ze een tijd neer waarop de anderen zich stuk reden. Een geweldige prestatie, die toch ook wel weer verwacht mocht worden, aangezien ze in de trainingswedstrijden ook al had laten zien een goede conditie te hebben en ze daarin ook al goede tijden gereden had.
Zondag op de 5000m eigenlijk het zelfde recept. Alle concurrenten reden tijden die Irene in de laatste rit, alweer tegen Achtereekte, vermorzelde. Waar Irene rondetijden reed van 32 seconden, reed de concurrentie ze in 33 en zelfs 34 seconden. In een prachtige stijl en slagen waarvan elke klap raak was reed Irene heel zelfbewust haar rondjes. Je kon aan haar oogopslag zien, dat zij zeer krachtig en sterk bleef tot de laatste meters, die met de handen los volbracht werden. Gelijk na de finish wist zij dat het goed was. In het interview na afloop heeft Irene haar zeges opgedragen aan haar moeder, die het in deze coronatijd dubbel moeilijk heeft. Een prachtig gebaar.

Zoals Irene nu rijdt, is het helemaal niet ondenkbeeldig dat zij in februari 2021 op de Olympische Spelen (als die doorgaan) vier afstanden mag rijden. Hopelijk is zij dan nog weer sterker en kan zij de 3000m, 5000m, mass start en de teampursuit rijden.

In dit pré-olympisch seizoen heeft Irene onze steun meer dan ooit nodig. Sponsoren hebben het ook zwaar door corona en geen wedstrijden betekent ook geen prijzengeld.

Ook sponsor worden? Kijk op www.support4irene .nl voor meer informatie of meld u aan via info@support4irene.nl
Namens een super trotse Stichting Support4Irene.