Op het NK inlineskaten dat werd gehouden van 21 t/m 23 augustus in Heerenveen en Wolvega werd weer sterk gereden door de leden van Radboud Inline-skating.

Chris Berkhout (Hauwert) haalde op alle individuele afstanden het podium: maar liefst 3 nationale titels (1000m, puntenkoers, afvalkoers) en zat hij met 4x zilver er soms dicht bij. Ook zijn zus Janne Berkhout pakte goud op de 1000m, de aflossingskoers en 3x brons (Puntenkoers, Afvalkoers en op de One-lap).

Jan Mooijman uit Wervershoof reed ook een sterk NK met 3x brons (200m tijdrit, 500m en afvalkoers), en zat er een aantal keer dichtbij met een 4e plaats.

Bij de senioren heren unieke prestaties: Nationale titels waren er voor Rick Schipper (Medemblik) op de 500m, 1000m en bij de aflossingskoers. Tevens zilver op de one-lap die gereden werd op een natte baan. Ook tweelingbroer Kay was in goede vorm, met een nationale titel op de 10.000 meter afvalkoers en 4 maal zilver (500m, 1000m, puntenkoers en aflossingskoers) stond hij 3x maal samen met Rick op het podium als de nr’s 1 en 2.

Bij de senioren dames medailles voor Bente Kerkhoff (Oostwoud), die net een trainingsweek op het ijs er had opzitten: zilver op de punten/afvalkoers en aflossing, brons op de puntenkoers op de weg.

Goud voor de Andijkse Jet Fransen op de afkossingskoers, zilver voor Thomas van Oost (Medemblik) en Bas Meijer (Oostwoud) en brons voor Sofia Schilder (Hoogwoud) op de puntenkoers.

Medemblikse Iris Tiben reed als junioren A mee bij de senioren en voor de junioren A dit jaar alleen een klassement over 3 dagen. Iris Tiben werd daarbij 3e bij zowel de sprint als de lange afstanden.

U begrijpt dat met al deze mooie medailles het klassement tussen de Nederlandse clubs dan ook in handen is van deze mooie bloeiende vereniging uit Wervershoof en Medemblik.

Precies een week later werd het NK Marathon gereden op het circuit van Zandvoort. Helaas op deze dag weer natte omstandigheden.
Jet Fransen uit Andijk haalde een ondank een val een 3e plaats bij de dames junioren B, in een wedstrijd die werd beslist met een pelotonssprint. Bij de Senioren dames haalde Beau Wagemaker (Hoogkarspel) een 2e plaats met een goede sprint in de kopgroep.