Voor Nieuweboer stond afgelopen vrijdag de altijd lastige uitwedstrijd tegen (en op) Texel op het programma. Nieuweboer ging met een mooi gebalanceerd team heen, toch kwamen de Wervershoovers bedrogen uit, maar daarover later meer.

Texel ’94 heeft een goede selectie rondlopen met het eerste elftal in de eerste divisie en het tweede in de poule van Nieuweboer. Het eerste elftal zag zijn wedstrijd echter afgelast worden en dus speelde Texel 2 met enkele invallers. Om 19.20 zag een goedgevulde sporthal Texel aftrappen onder leiding van scheidsrechter van Driel.
Het eerste noemenswaardige wat gebeurde in de eerste helft was gelijk een domper voor Nieuweboer. Bij het blokken van een schot raakte Koen Bakker geblesseerd en kon hij de wedstrijd niet verder voorzetten. Nieuweboer bleef scherp verdedigen en maakte het Texel lastig door de ruimtes klein te houden. Beide ploegen gaven elkaar geen tijd om makkelijk op te bouwen en dat maakte de openingsfase rommelig. Nieuweboer zette zich hier overheen doormiddel van Joost Kolenberg die de 0-1 binnenschoot na goed drukzetten. Nieuweboer moest het wel de rest van de wedstrijd met één wissel zien te redden. Lex Verlaat viel ook uit na een actie die meer verdiende, hierdoor veranderde er wel wat in de wedstrijd. Nieuweboer hield het op verdedigen en loerde op de counter. Joost was wederom messcherp en kon na een fantastisch balletje van Thomas Smit de 0-2 binnen werken. Tot aan de rust werd er heel knap verdedigd, Stan Vertelman hield met verve zijn doel schoon en ook in een ondertal situatie kwam Texel niet tot scoren. In de rust werd benadrukt dat Nieuweboer zo door moest gaan met verdedigen ondanks de vermoeidheid. Aanvallend was het plan om Wes de Jonge als aanspeelpunt te gebruiken en daaromheen te gaan voetballen, een rol die Wes met verve vervulde.

De eerste tien minuten van de tweede helft hield Nieuweboer goed stand, maar daarna ging toch de vermoeidheid een rol spelen. Tweemaal balverlies op de helft van de tegenstander en rommelige situaties op eigen helft leidden tot twee goals van Texel en dus de gelijke stand. Hierna kon Nieuweboer de rug rechtten en hield het Texel op gelijke hoogte tot een krankzinnige slotfase aanbrak. Vijf minuten voor tijd scoorde Wes na een goede uitbraak van hem en Joost en in de opbouw daarna kon Stan met een goede worp Wes bereiken, een bekeken hakje van hem kwam bij Job Reus terecht die uiterst koel Nieuweboer op een 2-4 voorsprong bracht. Alles behalve de buit was binnen want Texel kon terugkomen tot 4-4 binnen enkele minuten. Hierop volgde een, op het eerste gezicht, grote domper voor Nieuweboer. Texel kwam op voorsprong in de laatste minuut en hierdoor leek Nieuweboer onterecht puntloos terug te keren naar Wervershoof. Tot ieders verbazing rechtte de ploeg nogmaals de rug en de onvermoeibare Joost Kolenberg zette goed door, kreeg de bal miraculeus bij Wes. Wes wist wel raad met dit buitenkansje en kon zo in extremis toch nog een Nieuweboers puntje redden.

Een hele mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer viel zo niet Nieuweboers kant op maar mede door de enorme werklust en mentale weerbaarheid een knap resultaat van een gehavend Nieuweboer. Invaller Jan Jong was nog niet eerder genoemd maar verdiend dat wel omdat hij zich tegen de kramp aan de longen uit het lijf liep.