Maria met kindje

Wat een prachtige en sfeervolle afsluiting op ‘kerstavond’ donderdag 20 december van de gezellige decembermaand op basisschool de Werenfridus!

Daags nadat Sinterklaas “Camping de Werenfridus” had verlaten stonden er weer vele enthousiaste ouders te trappelen om de school weer om te toveren in de gezelligste kerstschool van de Dorpsstraat! De grote hal, de gangen en de trappen werden weer vakkundig en overdadig versierd met de mooiste kerst decoraties.

In de klassen werden weer allerlei kerstactiviteiten gedaan zoals; kerststukjes maken, sterren vouwen, stalletjes knutselen, kerstkaarten voor stichting ouderenfonds maken, kerstkoekjes bakken en nog veel meer. Maar het aller-aller-leukste, en ook spannendste, is toch wel de kerstviering!
Nadat we in de (bijna) avond op school kwamen werden de kleuters door de groep 8 kinderen opgehaald om naar de kerk te gaan. De andere groepen sloten zich in de lange rij aan. Als warm welkom stonden daar alle groep 7 kinderen, die de kerstmusical speelden, in prachtige kleding klaar. Ook klonken er mooie instrumentale kerstliedjes gespeeld door kinderen van school.

Nadat kapelaan Piets ons welkom had geheten kon de kerstmusical beginnen. De kinderen hadden goed geoefend en dat was te zien en te horen. Wat werd het kerstverhaal weer mooi verteld en gespeeld, met als sfeervol hoogtepunt dat Maria, (onder begeleiding van gitaar), een solo zong voor het allerschattigste en liefste kerstkindje van dit jaar! Echt een kippenvel momentje…
Teruggekomen in de klas waren in alle klassen en op de feestelijk gedekte tafels de lichtjes aangestoken door de OV. Ouders hadden zich weer laten verleiden om weer heerlijke en culinaire hapjes te maken voor de kinderen. In alle groepen werd hier heerlijk van gesmuld door de kinderen en leerkrachten. En voordat we er erg in hadden was het alweer tijd om naar huis te gaan.
De leerkrachten van de Werenfridus willen iedereen bedanken die er weer voor hebben gezorgd dat we weer zo’n succesvolle kerstperiode hebben gehad!
Wij wensen iedereen een fijn, liefdevol en sprankelend 2019 toe!