Dit is Mila Dekker (5 jaar) wonend in Wervershoof. Een vrolijk meisje zoals je ziet, dat is ze ook. Een wondertje. Mila is geboren met Tetralogie van Fallot. Dit is een 4-voudige hartafwijking. Zij had haar eerste operatie toen ze 10 dagen oud was en toen ze 6 maanden oud was haar eerste openhart operatie in het LUMC.

Het gaat goed met haar, maar toch moet deze dappere meid nog zeker meerdere keren naar de operatiekamer. Haar hartje is tot zo ver mogelijk gerepareerd, maar zal nooit zo worden als een “normaal” hartje.

Op de foto heeft zij een TikkieRing vast. Aan de hoeveelheid bedels kan je zien wat dit meisje al heeft meegemaakt. Prikken, beademing. Hartfilmpjes, echo’s, operaties. Teveel eigenlijk voor een kindje op deze leeftijd. Daarom is onderzoek zo heel hard nodig, naar hartafwijkingen bij kinderen.

Waarom collecteren?
Een hartafwijking is bij kinderen nog steeds de meest voorkomende aangeboren afwijking. Eén op de 100 kinderen heeft een hartafwijking. De afgelopen 40 jaar is een enorme vooruitgang geboekt in de behandeling. Toch sterven er jaarlijks nog veel te veel kinderen aan een hartafwijking en hebben kinderen met een hartafwijking daarnaast helaas een leven lang te maken met beperkingen. Jaarlijks treft dit maar liefst 1500 gezinnen en de impact is groot. Dit kan en moet anders!

Stichting Hartekind (een andere stichting als de Hartstichting) zet zich in om de kwaliteit van leven van alle hartekinderen in Nederland te verbeteren én de overlevingskansen te vergroten. Daarnaast is ons doel creëren van bewustwording bij het grote publiek voor de problematiek van hartafwijkingen bij kinderen.
“Zonder uw steun, kunnen wij een betere zorg en een beter leven voor Hartekinderen niet mogelijk maken!

Doneren via Tikkie: Doneren via website:
www.hartekind.nl IBAN: NL62INGB0004312688 t.a.v. Stichting Hartekind, collecte Bunschoten.
Namens alle hartkindjes en collectanten Wervershoof heel HARTelijk dank!