Ruim 3 jaar geleden kreeg onze dorpsgenoot Chris Hoogland een hersenstaminfarct. Chris had het Locked in Syndroom. Wonderwel na lange revalidatie vecht Chris zich terug en het gaat goed.

We zijn afgelopen week bij Chris en zijn vrouw Petra op de koffie geweest. Kijken hoe het is met Chris, in betere tijden mijn tennismaatje.Zoals zoveel dorpsgenoten weten heeft Chris een moeilijke tijd doorgemaakt. Maar namens Chris mogen wij hier in deze binding melding maken dat hij heel veel steun gehad heeft van allerlei kanten. Dat voelde goed.De boodschap is blijf vechten voor herstel en al is het milimeter voor milimeter bij Chris heeft het goed uitgepakt. Al is er nog een lange weg te gaan. Via de spraakcomputer kan Chris prima communiceren, en met de rollator enigszins mobiel. Wie had dit verwacht. Inmiddels kwamen Chris en Petra via een relatie in contact met stichting Surftherapie. De oprichter had het idee om d.m.v. het balanceren op een surfplank, bepaalde zenuwen extra te prikkelen waardoor er een betere kans op herstel is. U kunt het lezen op www.surftherapie.nl.

Komend jaar is Chris geselecteerd om in maart een week naar Fuerteventura te gaan, om deze therapie te ondervinden.  Wij van Knijn vinden dit een mooi moment in het jaar om een goed doel te ondersteunen. Halverwege dit jaar waren we al begonnen met een collectebus op de balie in de winkel. En nu met de kerstgedachte een actie, welke u kan lezen in de bijgaande advertentie.

Wij hopen dat ook u Chris wilt ondersteunen. Dat kan via www.surftherapie.nl of via een donatie in de collectebus in de winkel bij Knijn. Op onze facebookpagina “Knijn inkt boeken en meer” staat een filmpje waarop Chris al 1 dag zijn surftherapie heeft ondervonden.

Wij wensen u fijne kerstdagen toe. Ook namens Chris en zijn vrouw. En misschien als het nog beter gaat kan Chris over een jaar zeggen; Dank u wel…

Hans Knijn.