Deze middag 28 mei, waren we om 15.00 op het bedrijf, FishFlow in Medemblik. We werden ontvangen door de Directeur van het bedrijf Gerard Manshanden en voorzien van koffie en cake in de gezellige ontvangstruimte.

In het verleden is Gerard  begonnen met vissen in de kanalen van de Wieringermeer maar omdat hij al snel oplossingen zag voor problemen op visgebied is hij zelf een bedrijf begonnen om zijn ideeën ten uitvoer te brengen. Het bedrijf ontwikkeld nu water gerelateerde vindingen voor de wereld van morgen.

De missie is het beschermen van onderwater ecosystemen en het voorzien in schone energie uit waterkracht. Gerard is een goede verteller en onze 27 leden werden bijna sprakeloos van de uitleg met beeld en video, we zagen de vissen door een vijzel gaan en er onbeschadigd uitkomen. Maar ook heeft hij systemen bedacht om vis tegen te houden met flikkerende lichtjes.

Het bedrijf heeft thans 8 patenten en 70 gerealiseerde projecten in 5 landen plus ook een patent op een door hemzelf bedachte stille scheepsschroef, die schroef is fluisterstil en veroorzaakt geen cavitatie zodat er geen vissen door deze nieuwe schroef worden gedood of gewond raken.

Gerard heeft voor ieder probleem een oplossing  en nieuwe projecten worden in eigen beheer getest. Ook heeft hij een vijzel bedacht waar dolfijnen ongeschonden doorheen gaan, het bedrijf heeft ook een order voor een project in Indonesië, FishFlow is waarschijnlijk het enigste bedrijf in deze markt.

Er is nog veel meer te vertellen over het bedrijf maar de tijd dringt, dus ook de werkplaats wordt nog bezocht,  want we worden rond 17.30 weer in het Fortuin verwacht waar de eerste borrel voor de club is en waar voor ons een heerlijk koud en warm buffet klaar staat met mooi opgemaakte salades en warm vlees, zo is het allemaal gezelligheid troef, onder het eten werd nog veel werd na gepraat over de presentatie van Gerard Manshanden.

Na het eten nog even gezellig nazitten en zo kunnen we weer terugzien op een prachtig seizoen!!

Het bestuur wenst iedereen een mooie zomer en we zien elkaar weer in september.

Zie voor meer info, www.hsderoos.nl