Dat de jongens  van de JO8 allemaal goed kunnen voetballen staat buiten kijf, maar er blijken nog meer verborgen talenten in deze groep te zitten, namelijk SJOELEN! Zaterdag 7 januari werd er flink gestreden om de felbegeerde Sjoelcup, wie wil deze immers nou niet hebben…

De jongens verzamelden om 10.30u en begonnen gezellig aan de grote tafel met limo en koek, om vervolgens om 10.45u te beginnen om de Sjoelcup. We hadden vandaag 4 verschillende sjoelbakken, iedere speler moest apart in groepjes  van 5 langs elke sjoelbak en kreeg daar 1 sjoelbeurt. De sjoelbak van Rens van Schoor bleek statistisch (allemaal keurig bij gehouden door Jacqueline Mol) de beste bak te wezen met een gemiddelde score van ruim 90 punten! De slechtste bak was verreweg van Peter Krappels, de bakken van Jeroen van der Starre en Julian Jansen waren prima bakken voor een gemiddelde score.

Na 3 rondes sjoelen stond er om 12.30u een hoogstaande culinaire lunch klaar voor de jongens, dit allemaal verzorgt door onze cateringtoppers Michelle Jansen, Marjon Schouten en Yvonne Schoorl. Nadat de sjoelfanaten meerdere broodjes knakworst binnen hadden gewerkt, was het tijd voor de laatste 4e ronde. Het was ongekend spannend tussen de top 5 Pepijn Schouten, Lars Schouten, Koen Koomen, Thijs van der Starre en Jari Sandbrink. U leest het goed 2 Schouten’s in de top van het tussenklassement, waarschijnlijk wordt er dus ook vaak gesjoeld in de competitieve familie Schouten… De spanning was om te snijden in de laatste ronde, uiteindelijk ging de 3e prijs met 378 punten naar Pepijn, de 2e prijs met 382 punten naar Jari en de winnaar was LARS SCHOUTEN met maar liefst 387 punten! Doe het hem maar eens na in 4 beurten, dit mannetje komt kwalijk boven de sjoelbak uit met z’n neus, maar ging er knap met 1e prijs vandoor. Voor iedereen was er ook nog een prachtige medaille!!

Na de prijsuitreiking moest er van al dit geweld natuurlijk ook nog even gevoetbald worden, want ja het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De ballen werden gepakt en zo werd er nog even lekker gevoetbald op het veld. De tijd tikte door en zo werd deze prachtige dag afgesloten om 14.00u.

Bedankt voor ieders inzet, alle vrijwillige hulp en de Club van 100 van V.V.W. voor de bijdrage!

Sportieve groet,
Don Mol

Vorig artikelMedemblik huldigt sporthelden van 2022
Volgend artikelWelkoop opnieuw beste winkelketen voor tuin en dier