Met deze week onder andere pannenkoeken eten, aanschuifbuffet en kaarten op de planning.

Agenda:
(16 mei: Werkgroepenbijeenkomst is afgezegd.) 26 mei: Zonnebloem pannenkoeken eten in Onderdijk (vol). 31 mei: aanschuifbuffet de Schoof. Elke vrijdag 10 uur: Koffietijd in de Schoof. Schuif gezellig aan!

Bijeenkomst ZZWW 31 mei:
De huisartsenzorg staat onder hoge druk. Zorgverzekeraars voeren de financiële druk op waardoor en onvoldoende tijd is voor de patiënt. Opvolging in de regio is lastig. Op langere termijn kan er een tekort aan huisartsen en praktijkhouders ontstaan. Dit probleem gaat ons allemaal aan en Zorg Zoals de Westfries het Wil opent graag het gesprek. Op 31 mei is er een openbare bijeenkomst in Theater het Postkantoor in Bovenkarspel. De toegang is gratis. Aanmelden kan via zzww.nl/bijeenkomst/.

Fietsgroep Zwaagdijk-Oost:
Vrijdag 5 mei hebben we met 12 mensen weer een mooie tocht gemaakt, met af en toe een spatje waar we niet erg nat van werden. We gingen door Nibbixwoud naar Wognum, om op te steken bij café Stam. De volgende fietstocht is op vrijdag 19 mei. We gaan dan via Andijk naar de Weelen en door naar Enkhuizen. We steken op bij de Mastenbar. Het vertrek is om 13.30 uur bij café De Ark. Iedereen die gezellig mee wil fietsen is van harte welkom. Groeten, Nellie.

Fietsgroep Wervershoof/Onderdijk:
Vrijdag 12 mei gaan we er weer op aan. We starten vanaf de kerk van Wervershoof om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Tot ziens!

Soos Wervershoof:
(donderdag in de Schoof, inloop 13.00 uur, start 13.30 uur). 11 mei Bingo en 25 mei Competitieklaverjassen. Donderdag 4 mei was het kaarten voor de Competitie. Met het meedoen van Klaas Meilink hadden we toch weer 6 tafels waaraan gestreden kon worden om de punten. Er waren er drie die de hele middag goede kaarten kregen en er dik bovenuit staken. En er was een dame die de hele middag helemaal niks kreeg, ze beëindigde de middag met maar 2590 punten en 17 kruizen achter haar naam. We hopen dat ze volgende keer betere kaarten krijgt.

Uitslag 3e ronde/2e periode Competitieklaverjassen op 4 mei 2023:
1. Jan Aker met 5580 punten, 2. Truus Reijn met 5543 punten en 3. Annie Hooiveld met 5493 punten.

De prijsjes voor de BINGO van 11 mei zijn weer gekocht, aangevuld met prijsjes en prijzen van gulle gevers. Hartelijk dank hiervoor. Ook zin in een gezellige middag Bingo met prijs voor iedereen? Kom dan 11 mei naar de Schoof, iedereen is welkom. Tot ziens!

Vorig artikelRené Kant, huisarts Andijk: “Ook in onze regio dreigen huisartsenpraktijken om te vallen”
Volgend artikelMolen en Gemalendagen