Zomersoos 2019
Donderdag 27 juni hadden we het derde uitje van de Zomersoos, vanuit afdeling Zwaagdijk. Het was droog, niet zonnig weer, we hebben een mooi vaartochtje gemaakt over de Grote Vliet en door Medemblik, goed geregeld door onze kapitein Jos Fischer. Daarna hebben we genoten van koffie met gebak bij het Emmapark. Hierna gingen we weer huiswaarts. Het was wel jammer, dat we voor het eerst maar een schuit hadden. Dus wie zich volgend jaar beschikbaar wil stellen met een schuit….. Het vaartochtje is altijd heel populair, dan kunnen we meer mensen meenemen. Het was een hele mooie dag.

De volgende activiteit is op donderdag 4 juli. Dit is een spellenmiddag in het restaurant van het st. Jozef. Klaverjassen, rummicub en biljarten, met leuke prijsjes. Deze middag begint om 13.30 uur.

De week daarop, donderdag 11 juli, is er een middag in Onderdijk. Hier kunt u kennismaken met Tai Chi Tao. Dit is een oosterse bewegingsleer, die zorgt voor balans en evenwicht in geest en lichaam. Dit kunnen we hedendaags allemaal wel gebruiken, dus u bent van harte welkom in het dorpshuis in Onderdijk om 14.00 uur.

Fietsen Wervershoof
De fietstocht van 21 juni was zeer geslaagd. Mooi weer en we kwamen door verrassende bospaadjes aan de rand van Hoorn, waar we nog nooit geweest waren. Met tussendoor de opsteek bij van der Valk. Daarna het contrast van het open veld van Bobeldijk, Leekermeer, Rijndijk en Zomerdijk.

Op Vrijdag 5 juli starten we weer op de bekende plek bij de Werenfridusschool. Na wat omzwervingen in de omgeving komen we uiteindelijk weer terecht langs het IJsselmeer waar een mooie plek is om op te steken. We zien jullie graag verschijnen om 13.30 uur.