Jaarvergadering 26 maart afgelast! Zoals u misschien wel vermoedde, heeft het bestuur besloten om de jaarvergadering af te gelasten.

Dit volgens de richtlijnen van de RIVM. Ook de Soos Wervershoof gaat voorlopig niet door! Het gym-uurtje met Rosan Oostes op de dinsdag in Onderdijk en Wervershoof is voorlopig uitgesteld t/m 31 maart. Voor verdere evenementen in Onderdijk en Zwaagdijk: Hou de Schakel en de Week in, Week uit en de Binding in de gaten voor verdere informatie. Of u krijgt bericht van iemand van de werkgroep.

Door ‘Corona’ krijgen ouderen nu minder bezoek van familie en kennissen. Help elkaar door deze tijd heen met een extra telefoontje of appje. Even een waarschuwing: Vorige week stond in de Binding een stukje over babbeltrucs. Inmiddels hebben de criminelen een andere babbel! Ze zijn van de GGD en komen ter controle op Corona. Trap er niet in! Ook heeft het Rode Kruis geen giro opengesteld voor slachtoffers van Corona, allemaal nep!

Videoverhalen over oorlog en vrijheid

Oorlogskind van toen/oorlogsveteraan van nu: We zijn gestart met een project ‘Videoverhalen over oorlog en vrijheid’, meldt stichting de Frisse Blik en uitgeverij Peter Sasburg. Een project in het kader van 75 jaar Vrijheid in de jaren 2019 en 2020, dat in heel Nederland wordt gevierd. Wij doen dat op 10 basisscholen in de gemeente Medemblik, met gefilmde interviews door leerlingen van groep 7 en 8 zelf, op locaties in de dorpen en stad Medemblik, periode van 18 mei t/m 3 juli 2020. In mei 2020 is het 75 jaar geleden dat ook West-Friesland werd bevrijd.

De lokale geschiedenis en de persoonlijke verhalen van ooggetuigen staan centraal. De ‘oorlogskinderen van toen’ die de Bevrijding hebben meegemaakt, hebben ervaren hoe die smaakte, rook, voelde en klonk en hebben deelgenomen aan een Bevrijdingsfeest. De gefilmde interviews met ‘oorlogsveteranen van nu’ gaan over hun ervaringen in ‘nieuwe’ oorlogen, herinneringen daaraan en de aandacht voor een leven in vrijheid waar we zuinig op moeten zijn en ons best moeten doen om die vrijheid te behouden.

Het zou mooi zijn als u, ‘oorlogskind van toen’ of ‘oorlogsveteraan van nu’ ook wilt meewerken aan een gefilmd verhaal. Mocht u mee willen werken kunt u dit doorgeven aan Peter Sasburg (projectleider). U kunt hem bellen op nr. 06-20622873 of mailen naar ph.sasburg@quicknet.nl. Ook kunt u bellen naar Diana Verdonschot (06-38925032) of mailen: dverdonschot@quicknet.nl. Of naar Atie Dudink (0228-752405).

Wervershoof Soos:

Uitslag 6e ronde/1e periode Competitieklaverjassen op 12 maart 2020: 1. Dhr. P.J. Steltenpool met 5800 pnt. 2. Dhr J. Visser met 5399 pnt en 3. dhr. T. Bank met 5294 pnt. De Poedelprijs ging naar Mevr. G. van Rooijen, met 3394 pnt. Voorlopig zijn er geen activiteiten van de KBO, zowel het kaarten als de jaarvergadering gaan niet door. Als we weer terecht kunnen in St. Jozef melden we het in de Binding.