Wervershoof Soosmiddag: Na een lange zonnige zomerpauze starten we op 5 september het nieuwe seizoen en wel met Prijsklaverjassen en Prijsrummicub. U kunt om 14.00 uur naar het restaurant van St. Jozef komen voor een gezellige middag samen.

Jubileum: Het volgende dat op de planning staat is ons jubileum. Op 22 september 1959 is de Bejaardensoos in Wervershoof opgericht, de voorloper van de KBO. In de loop der jaren gebeurde dat ook in Onderdijk en Zwaagdijk. Er volgde samenwerking met uiteindelijk een bestuurlijke fusie in 2012, zodat we nu als ‘Senioren (KBO) Wervershoof, Onderdijk, Zwaagdijk’, het 60-jarig bestaan kunnen vieren. Alle leden hebben een uitnodiging ontvangen bij het magazine KBO/PCOB, dat deze week in uw brievenbus is gevallen. Voor deelname het strookje inleveren op de bekende adressen of op 5 september tijdens de soosmiddag in St. Jozef. Van harte welkom, maar vol=vol.

Attentie KBO-leden Zwaagdijk: U heeft allen een uitnodiging ontvangen voor het KBO-jubileum in Wervershoof op zondag 22 september. In onze parochie is er die dag ook een jubileum te vieren. Dan is het 25 jaar geleden dat Kees Koning tot diaken werd gewijd. Het zou fijn zijn als u in beide vieringen aanwezig kunt zijn. Daarom is het mogelijk om eerst om 10 uur de viering bij te wonen in de Sint Jozefkerk in Zwaagdijk waarin diaken Kees Koning en pastor Tiny Immen voorgaan. Direct daarna bent u welkom in “de Schoof” in Wervershoof waar het jubileum van de KBO wordt gevierd. Voor het KBO jubileum kunt u zich nog opgeven, graag z.s.m. via telefoon 0228 752405 of strookje inleveren bij Atie Dudink De Gracht 10 Zwaagdijk Oost

Fietsen Wervershoof 6 september: De fietstocht van 30 augustus via Egboetwater, Midwoud, Benningbroek en einddoel Sijbekarspel bij de fam. Bontekoning-Dijk was erg leuk. Op de dars was een gezellige huiskamer gecreëerd voor de koffie en het houten toilet in stijl, stond buiten, met nog echt een hartje uitgezaagd in de deur. Het adres van dat ‘Rustpunt’ vonden we in de zaterdag-krant, waar een hele pagina over haar en hun bedrijf te lezen viel.  Wij kozen toch om buiten te zitten en de gastvrouw die zelfs nog een appeltaart voor ons had gebakken, kwam er gezellig bijzitten. De terugtocht ging grotendeels voor het windje. We hebben zo weer heel wat kilometers gemaakt. Als het weer meezit stappen we vrijdag 6 september om 13.30 uur bij de Werenfridusschool opnieuw op de fiets, met nu nog onbekende bestemming.

Zwaagdijk Fietstocht KBO 19 september Ermelo- Harderwijk: Voor die fietstocht trekken we er een hele dag op uit. We vertrekken om 09.00 uur vanaf de Ark met de auto en fietsdrager. Bij aankomst in Ermelo drinken we eerst koffie bij brasserie ‘De Volksmond’. Daarna fietsen we een mooie route door de bossen en langs het ‘Wolderwijd’ naar Harderwijk. Aan de boulevard van Harderwijk stoppen we voor de lunch. Hierna een stukje langs het ‘Veluwemeer’ en weer terug naar Ermelo. Voor diegene die graag mee willen fietsen maar niet in de gelegenheid zijn om de eigen fiets mee te nemen, zijn er in Ermelo fietsen te huur.

Opgave voor deze fietsdag voor 17 september bij Gerard en Nellie Korver telefoon 0228581752 of 0625558133 Het kan ook via de mail: gjwkorver@quicknet.nl. Een voorstel is, om bij terugkomst bij de Etalage op het WFO terrein te gaan eten. Nellie en Gerard