Op zaterdag 13 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar jaarlijkse open dag. Alle 45 KNRM-reddingstations in Nederland zetten hun deuren wagenwijd open om donateurs en andere belangstellenden te ontvangen. Reddingbootdag is dé dag om kennis te maken met het reddingswerk, de vrijwilligers én het materieel van de KNRM.

KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaar staan. Van 10.00 tot 16.00 uur trekken de vrijwilligers alles uit de kast om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt, ga in gesprek met de redders en kijk naar spannende demonstraties, rondleidingen, films en leuke activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel ‘Redders aan de wal’
genoemd.

Redders aan de wal
Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Op Reddingbootdag bedanken zij de donateurs die het reddingswerk financieel mogelijk maken. De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 120.000 Redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaar staat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. En, ook niet onbelangrijk, de donateurs vormen een morele achterban voor de redders.

Bezoek de Westfriese reddingstations
Natuurlijk doen ook de Westfriese reddingstations mee met Reddingbootdag. Vrijwilligers van KNRM Andijk, KNRM Enkhuizen, KNRM Medemblik en Reddingstation Wijdenes heten je van harte welkom en vertellen je met alle plezier over het reddingswerk en wat het zo mooi en afwisselend maakt. Waar mogelijk kunnen donateurs, net als echte redders, mee op de reddingboot. Houd er rekening mee dat de mogelijkheden voor meevaren afhankelijk zijn van het weer, de drukte en alarmeringen. Per vaartocht mogen maximaal 12 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen. Ben je nog geen donateur? Dan is Reddingbootdag het uitgelezen moment om kennis te maken met de KNRM en je in te schrijven als nieuwe donateur!

Programma KNRM Andijk (Nieuwe Haven 8)
• Bemanningsverblijf en boothuis open van 10.00 tot 16.00 uur
• Meevaren met reddingboot ‘t Span (Nikolaas klasse, voor donateurs)
Demonstraties in het demonstratiebad
Meet and Greet met onze collega hulpdiensten
KNRM goodies en gadgets
Schminken, speurtocht en kleurplaten voor de kinderen
Op de foto met onze redders of zelf als redder
Verse thee, koffie, limonade en lekkers

Entree, koffie, thee en limonade is gratis. Een donatie wordt enorm gewaardeerd en komt goed terecht!

Het meevaren, de demonstraties en de aanwezigheid van de hulpdiensten is onder voorbehoud: we kunnen altijd een oproep krijgen!

De Westfriese reddingstations hebben allemaal een eigen programma. Bezoek ze alle vier en maak er een leuk dagje weg van! Volg de socials #KNRMAndijk, #KNRMEnkhuizen, #KNRMMedemblik en #ReddingstationWijdenes of kijk op www.reddingbootdag.nl voor meer details en actuele informatie.

Vorig artikelNationale Molendagen 2023
Volgend artikelNieuweboer H1 speelt nacompetitie