Volgend jaar is het tachtig jaar geleden dat het Raadhuis van Wervershoof werd gebouwd en in gebruik is genomen. Hieraan wil Stichting Oud Wervershoof vanaf september 2019 aandacht besteden met een expositie, waarvoor we o.a. foto’s verzamelen van huwelijken die er gesloten zijn vanaf 1940 tot heden.

Daarom doen wij een verzoek aan mensen die er getrouwd zijn om hun huwelijksfoto’s beschikbaar te stellen, het liefst twee: één in de trouwzaal en één van buiten, b.v. op de trappen of bordes.

Vóór 1960 zijn hier niet zo heel veel trouwfoto’s gemaakt, omdat de meeste bruidsparen in die tijd alleen een staatsiefoto bij de fotograaf lieten maken, maar we hopen toch een mooie verzameling te krijgen uit de gehele periode. Ook andere bijzondere opnames van gebeurtenissen in of om het raadhuis, zijn welkom.

U kunt uw foto’s digitaal, met vermelding van de namen van het bruidspaar en trouwdatum of de gebeurtenis met personen en datum, sturen naar: raadhuis@oudwervershoof.nl. U kunt ze ook laten scannen bij Gidus van de Swaluw, Van Maaselandstraat 12, telefoon 06-12999580. U krijgt ze dan meteen weer mee terug, dus klaar terwijl u wacht.

We stellen het erg op prijs als u dit verzoek ook wilt doorgeven aan familie en bekenden die in Wervershoof zijn getrouwd, maar er nu niet meer wonen en deze oproep niet via Binding onder ogen krijgen.

In verband met de AVG (privacywet) verzoeken wij u, bij het insturen van de foto’s, te vermelden dat u: 1. toestemming geeft voor het gebruik van de foto in de expositie, 2. wel/niet toestemming geeft voor het plaatsen t.z.t. van de foto’s op onze fotobeeldbank.