Ter ere van het 200 jarig bestaan van Wervershoof was er vandaag, zondag 7 mei, een processie en een kerkdienst in de Werenfriduskerk te Wervershoof. Wat een stichtende en feestelijke start van het jubeljaar van Wervershoof.

Na een toespraak van de voorzitter van het ‘200 jaar Wervershoof comité’ Jos Botman, nam burgemeester Streng het woord. Hij nam de dorpelingen mee in de geschiedenis en het heden van dit mooie dorp.

Feesten
Naast naastenliefde en steun bij mindere tijden kunnen de Wervershovers ook goed feesten, aldus Streng. Neerlands grootste bierbrouwer trekt alle verloven in als de Wervershover kermis naderbij komt. Maar ook de kerk wordt door de gemeenschap in ere gehouden. De van oorsprong katholieke inwoners togen na het ontvangst op het Raadhuisplein in de processie richting de kathedraal van West-Friesland. Bruidjes, koren, boeren, burgers en buitenlui sloten aan achter de vaandeldragers. In de St. Werenfriduskerk volgde een bijzondere kerkdienst. Bekijk de filmpjes voor een impressie.

Even niet niezen…

Vorig artikelNa het succes in 2016 opnieuw Emiel Huisman en Divera in de Schoof!
Volgend artikelCompilatie van de processie Wervershoof