Bestuurslid van de Schoof, wat houdt dat eigenlijk in? We vragen het Anneke de Wit, die sinds 1 juli 2019 penningmeester is van de Schoof. Zij en haar mede-bestuursleden zoeken een nieuwe collega (zie de adv. in deze krant op pagina 8).

Zou je je even willen voorstellen?
Natuurlijk! Mijn naam is Anneke de Wit, penningmeester van de Schoof en verantwoordelijk voor de financiële gang van zaken. Hierbij kun je denken aan de begroting, financiële verslagen, informeren van het bestuur, subsidieaanvragen, verzekeringen, etc. Daarnaast behoren zakelijk contact, HR en huren & verhuren tot mijn portefeuille.

Waar zet de Schoof zich voor in?
De Schoof is een sociaal cultureel centrum voor Wervershoof en omliggende woonkernen. We vervullen onder andere een buurthuis-functie/dorpshuisfunctie en organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo organiseert de Schoof verschillende beurzen, faciliteert de Schoof cursussen, bevindt zich in de Schoof het jeugdhonk en zijn er tal van clubs en verenigingen gehuisvest in de Schoof. Kortom, een hele hoop te beleven in de Schoof.

Waarom heb je er voor gekozen om in het bestuur te gaan?
Maatschappelijk betrokken zijn is iets waar ik enthousiast van wordt en wat bij me past. Toen ik hoorde dat de Schoof een penningmeester zocht, heb ik kennis gemaakt met een aantal bestuursleden en was ik meteen onder de indruk. Wat wordt er veel georganiseerd in De Schoof en wat zijn er veel mogelijkheden met zo’n prachtige locatie. Daarom besloot ik om de taak van penningmeester op mij te nemen, iets wat goed aansluit bij mijn financiële achtergrond en ervaring.

Wat vind je leuk aan je bestuursfunctie?
Het bestuur is een ontzettend leuk team. De bestuursleden hebben allemaal een hele verschillende achtergrond, leeftijd en ervaring. Dit maakt de samenwerking heel krachtig en hierdoor weten we mooie dingen te realiseren op sociaal en cultureel gebied. We ontwikkelen vele nieuwe initiatieven en iedereen zet de kwaliteiten in die nodig zijn. Daarom zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen om ons team te versterken.

Wat zou je zeggen tegen mensen die overwegen om in het bestuur te gaan om ze over de streep te trekken?
Zoek je een leuke uitdaging en wil je graag maatschappelijk betrokken zijn, dan raad ik het zeker aan kennis te maken met het bestuur. Er zijn vele mogelijkheden en de samenwerking met de medewerkers en enthousiaste vrijwilligers maakt dat je echt verschil kunt maken. Kijk op de website van De Schoof (www.deschoof.nl) om een indruk te krijgen van de prachtige organisatie. Wie weet tot ziens!