‘Wat wij doen beïnvloedt ook uw dorp’

De Westfriese Bedrijvengroep, wat doet deze groep nu eigenlijk voor de ondernemer? Op 14 maart vertelt voorzitter Hans Huibers over de activiteiten van de WBG en het belang voor ondernemers én inwoners van onze regio. ‘Wat wij doen raakt de kern van leefbaarheid in alle dorpen binnen West-Friesland. En daarin werken wij graag met u samen.’ Praat mee tijdens het OVW Café in Wervershoof.

Sinds twee jaar is Hans Huibers voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep (WBG). De WBG zet zich in voor heel ondernemend Westfriesland. Niet gebonden aan grenzen vervult de WBG de belangrijke taak van regionale belangenbehartiging. Hans: “Wij nemen initiatieven die een plaatselijke ondernemersvereniging niet kan organiseren en functioneren als gesprekspartner voor lokale en provinciale overheden.”

Amsterdam first, Westfriesland second
“Onze campagne ‘Amsterdam first, Westfriesland second’ is een knipoog naar de politiek in Amerika, maar als we een serieuze vertaalslag maken snijdt het wél hout. Met Pact 7.1 zetten we met de zeven Westfriese gemeenten samen Westfriesland op de kaart. Zeven gemeenten, één geluid, dat is de kracht van dit pact. We werken samen met maatschappelijke partijen en praten met de provincie. Onderwerpen zoals woningbouw, bereikbaarheid, onderwijs, toerisme en duurzaamheid komen aan bod. En alles hangt samen.

Jongeren binnenboord houden
We buigen ons over het onderwijs en het bedrijfsleven. Hoe houden we de jongeren binnen Westfriesland? Alle bedrijven vragen om opgeleid personeel, staan open voor stages, maar het aanbod is onvoldoende. Daarom bepleiten wij ook hbo-aanbod en de bouw van een campus in onze regio. Een goede ontsluiting van ons gebied is ook van essentieel belang. De N23 ligt er en hoe nu verder? Denk bijvoorbeeld aan het verdubbelen van de dijk Enkhuizen-Lelystad. Ook prettig wonen is belangrijk. Wij zijn voorstander van woningbouw, ook aan de randen van de dorpen. De provincie zegt: mag niet, de WBG zegt: het moet.

Vitale gemeenschap
Al deze zaken hebben directe invloed op de vitaliteit van de gemeenschap, maar dit bereiken wij niet alleen. Als WBG binnen Pact zoeken wij de aansluiting met ondernemers om samen een vuist te maken. Westfriesland is een belangrijke speler binnen Nederland. Daar is Den Haag inmiddels ook van doordrongen. Graag ontmoet ik u op 14 maart om hierover van gedachten te wisselen. Uw mening telt.

Presentatie en netwerken
Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het b