Jacco Hofland is risicostrateeg, hij helpt ondernemers om risico’s voor hun eigen bedrijf in te schatten en zich daar voor te verzekeren. Van pand tot persoon, van ziek tot zeer, voor nu en in de toekomst. En verzekeren hoeft niet duur te zijn. Op 13 oktober vertelt Jacco over de mogelijkheden. Ook het Broodfonds, een voordelig alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering, komt aan bod.

Jacco: “Vooral jonge ondernemers denken dat verzekeren niet nodig is, maar juist aan het begin van je ondernemerschap is het belangrijk realistisch te kijken naar je risico’s. Verzekeren hoort bij ondernemen. Wat verzeker je en waarvoor kun je de risico’s zelf dragen? Heb je een bedrijfspand, een bus, machines, computers, personeel, etc? Naast natuurlijk je eigen lijf en leden. Je kunt zomaar iets mankeren en daar hoef je geen ongeluk voor te krijgen. Veel jongeren denken dat het hun deur wel voorbijgaat. Kans is groot, maar als er toch iets gebeurt, heeft dat financieel grote gevolgen. Het is wijs je daarvoor te behoeden. De vraag is dan: kies je voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of voor het Broodfonds?

Broodfonds of AOV
Een broodfonds is een solidair vangnet voor en door ondernemers. Het bestaat uit een collectief van ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen. Je kiest het schenkingsniveau dat bij je inkomen past. Commerciële partijen zien hier ook brood in. Zo zijn er de laatste jaren grote partijen ontstaan, zoals het Tulpenfonds en SharePeople, die werken volgens hetzelfde principe

Het voordeel van een broodfonds is dat je relatief lage kosten hebt. Dat is vooral voor startende en/of jonge ondernemers interessant. Toch zitten er ook nadelen aan. Want wat als je na twee jaar nog steeds niet in staat bent om te werken? Je kunt het broodfonds ook combineren met een AOV. Het is in elk geval zaak om je goed te laten adviseren. Per 2026 veranderen de regels en ook daarop moet je voorbereid zijn.”

Over Jacco De Risico Strateeg
Jacco Hofland (49) is risico- en verzekeringsadviseur. Jarenlang werkte hij bij Nationale Nederlanden. Hij miste het contact met de regio en werd in 2021 zelfstandig ondernemer. Als De Risico Strateeg zit hij bij de ondernemers aan tafel. Hij richt zich vooral op het mkb en zzp’ers in de kop van Noord-Holland. Zoals zijn bedrijfsnaam al zegt, brengt hij de risico’s in kaart om van daaruit te kijken waar je slimmer kunt verzekeren of meer aan preventie kunt doen.

Presentatie en netwerken
Op donderdag 13 oktober geeft Jacco zijn presentatie
‘Arbeidsongeschiktheid, Broodfonds of AOV?’ bij het OVW Café om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Ben je geen lid van de Ondernemersvereniging Wervershoof, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kun je genieten van het buffet. De drankjes zijn voor eigen rekening. Graag tot ziens!
Voor meer informatie:
www.ovw.nl

Vorig artikelGemeenschapsveilingkoopje: grandioos winterspektakel
Volgend artikelBockbieren in café de Ark