Nergens zijn zoveel orgels te vinden als in de regio Noord-Holland! Daarom klinken ook dit zomerseizoen een groot aantal van deze instrumenten tijdens de Orgeltochten Noord-Holland. De tweede serie concerten is op zaterdag 8 juli a.s. in West-Friesland onder leiding van organist Mark Heerink. Orgelliefhebbers en geïnteresseerden zijn welkom op deze tocht door het mooie landschap langs prachtige instrumenten in bijzondere kerken.

Op vier zaterdagen voeren de Orgeltochten langs (dorps)kerken met historische orgels. In West-Friesland zijn flinke kerken te vinden, zoals in Westwoud, die voorzien zijn van een rijk interieur. In Andijk wordt een monumentale kerk bezocht, de ‘Gereformeerde Kathedraal’ genoemd. Daartussenin de sfeervolle protestantse kerk in Oostwoud. Al deze kerken hebben een bijpassend bijzonder orgel. De kerken zijn goed bereikbaar o.a. per fiets door het mooie landschap.

Het programma van de orgeltocht in West-Friesland op 8 juli:
10.30 uur: Andijk, Gereformeerde Kerk, Middenweg 4, Proper-orgel.
12.00 uur: Oostwoud, PG Thomaskerk, Oosteinde 44, L.van Dam en Zn-orgel.
14.30 uur: Westwoud, H. Martinuskerk, Dr. Nuijensstraat 78, Lodewijk Ypma-orgel.

Iedereen kan deelnemen aan deze muzikale verrassingstocht zonder opgave vooraf. De aanvangtijd is 10.30 uur. Deelname is € 15,- p.p. inclusief programma, exclusief lunchkosten. Het volledige programma en alle praktische informatie is te vinden op www.orgeltochtennoord-holland.nl

Het volledige programma met de te bezoeken kerken is te vinden op:
www.orgeltochtennoord-holland.nl