Op dinsdag 9 augustus speelt Marja van der Ploeg een concert op het orgel van de Sint Werenfriduskerk te Wervershoof, aanvang 20.00 uur.

Marja van der Ploeg heeft gestudeerd aan de Muziekpedagogische academie in Leeuwarden. Haar hoofdvakken waren orgel en kerkelijk orgelspel met als docenten Piet Post en Jan Jongepier. Ze studeerde af met een aantekening voor Franse romantiek. Vanaf 1987 is ze als cantor-organist verbonden aan de protestantse Bethelkerk gemeente te Amsterdam –Noord. Ze heeft diverse composities op haar naam staan. Van 2008 tot en met 2010 heeft ze meegewerkt aan de voorbereiding van het nieuwe liedboek voor de Protestantse kerken in Nederland. Naast concerten geeft ze veel pianolessen. Sinds september 2013 is ze als dirigent verbonden aan het dameskoor Wijdewormer en sinds 2019 aan het dameskoor Quadijck.

Op 9 augustus speelt zij orgelwerken van Guilmant, Vierne, Saint-Saens, Benoit en Bonnal. Componisten die zich op dit instrument uitstekend thuis voelen. Het heeft een Frans-romantische klankkleur, maar leent zich ook voor meer klassieke orgelwerken. Het werd in 1863 door Mathieu van Dinter gebouwd in de vorige kerk. In de huidige kerk werd het in 1883 omgebouwd door de gebr. Gradussen. In 2000 werd het orgel gerestaureerd door Flentrop.

Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is gratis. Na afloop: deurcollecte.

Vorig artikelKoffieconcert in de molen met de Mannen van Stavast
Volgend artikelEsther Hoogland is nieuwe beheerder van De Schoof